SEZONA: 1

EPIZODA: 5

SADRžAJ

Gotovo da nema ni jedne profesije u kojoj se hrvatski doseljenici i njihovi potomci u Čileu nisu okušali. Bilo da je riječ o znanost ili politici, gospodarstvu ili sportu - postigli su značajan uspjeh i vrhunske rezultate. Posebno važnu ulogu imaju i čileanski pisci hrvatskog podrijetla.
Prema brojnosti i kontinuitetu, nazočnost Hrvata i njihovih potomaka u čileanskoj literaturi pravi je fenomen. Svi ističu da je ključ uspjeha u dobrom obrazovanju koje su im omogućili njihovi roditelji velikim trudom i odricanjem.
Na Čileanskoj akademiji za jezik trenutno je 6 redovitih i 4 dopisna člana hrvatskoga podrijetla od 34 člana. Svi potječu s otoka Brača, a s obzirom da su gotovo trećina Hrvati, može se reći da je ta institucija sada gotovo čileansko-hrvatska akademija jezika.

Fotografije

Hrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetla

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • #FINO&JEFTINO

    image
    Kuhar Šime Sušić zaputio se u avanturu po Hrvatskoj gdje tražimo najbolja jela. Istražujemo povijest poznatih naših jela: zagrebački odrezak, pogača z orej,...
  • Kajkavci

    image
    "Kajkavci" je popularni program koji slavi kulturu, tradiciju i način života kajkavskog govornog područja Hrvatske.
  • Bardovi teatra

    image
    Dokumentarni serijal o poznatim domaćim glumcima teatra
  • Helikopterska hitna služba (2016)

    image
    Prati liječnike i bolničare Yorkshire Air Ambulance Servicea.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.