poster

Globalna Hrvatska HTV

Globalna Hrvatska HTV (2018)

dokumentarni | Hrvatska

Gdje gledati
Televizija uživo Streaming
img

SADRŽAJ

U Globalnoj Hrvatskoj pogledajte: Oni Hrvatsku ne gledaju isključivo romantičarski poput svojih roditelja, nego poduzetnički i kritično. Ponosni su na svoje podrijetlo, ali i na svoj obol multikulturnim društvima u kojima su rođeni; u sebi nose naslijeđe svojih hrvatskih predaka ali i obilježja kultura u kojima žive. To je drugi naraštaj hrvatskih iseljenika, odnosno njihovi potomci koji, posljednjih godina, u sve većem broju za život biraju Hrvatsku.
Gospodarskom oporavku Izraela i Irske silno su pomogla transnacionalna iskustva i identitet potomaka njihovih iseljenika rasutih po cijelome svijetu. Koliko od njih možemo naučiti?
Znanjem i iskustvom stečenim u inozemstvu želimo pomoći domovini i vratiti povjerenje u vlastite potencijale - poručuju mladi Hrvati s uspješnim međunarodnim karijerama.
Koliko poznajemo vlastitu dijasporu i njezine dosege - govore gosti emisije - magistra znanosti Irena Petrušić Hluchy s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i prof. dr. Vladimir Goss, povjesničar umjetnosti i član iseljeničkoga književnog kruga.
Iz rubrike vijesti izdvajamo: Senat Sveučilišta u Zagrebu potvrdio je da će se i za sljedeću akademsku godinu studenti iz hrvatske nacionalne manjine i iseljeništva upisivati uz pomoć posebne upisne kvote.

Voditelj: Majda Ivković
Urednik: Majda Ivković

Fotografije

Globalna Hrvatska HTV

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.