poster

Knjiga ili život: Szilard Borbely i knjižnica u Pakracu

Knjiga ili život (2012)

kultura, dokumentarni | Hrvatska

SADRžAJ

Nažalost, sve što sam dosad napisao postalo je previše mračnim i previše tužnim. A nisam tako želio... Privlačio me lak, vedar, kontemplativan, bezbrižan život. Tomu sam težio. Projuriti životom ostavivši što manje tragova... Rekao je to Szilard Borbely, mađarski pjesnik, profesor književnosti na sveučilištu u Debrecinu, član Mađarske akademije znanosti, dobitnik 20-ak književnih nagrada. Samoubojstvo je počinio 2014. u Debrecinu. Na hrvatskom smo dosad mogli čitati njegov jedini roman Nevoljnici u prijevodu Xenije Detoni a sad je objavljena i pjesnička zbirka Tijelu. Prevoditeljica Lea Kovacs i urednik Neven Vulić naši su gosti. Gordan Nuhanović bio je u Pakracu i u Vladikinu dvoru snimio reportažu o knjižnici u nastajanju u koju će biti vraćene izuzetno vrijedne knjige. I za kraj kritičar Dario Grgić u rubrici Kucamo na vrata zaboravljenih asova govori o Williamu ButleruYeatsu.

Fotografije

Knjiga ili život: Szilard Borbely i knjižnica u PakracuKnjiga ili život: Szilard Borbely i knjižnica u PakracuKnjiga ili život: Szilard Borbely i knjižnica u PakracuKnjiga ili život: Szilard Borbely i knjižnica u PakracuKnjiga ili život: Szilard Borbely i knjižnica u PakracuKnjiga ili život: Szilard Borbely i knjižnica u PakracuKnjiga ili život: Szilard Borbely i knjižnica u PakracuKnjiga ili život: Szilard Borbely i knjižnica u PakracuKnjiga ili život: Szilard Borbely i knjižnica u PakracuKnjiga ili život: Szilard Borbely i knjižnica u PakracuKnjiga ili život: Szilard Borbely i knjižnica u PakracuKnjiga ili život: Szilard Borbely i knjižnica u PakracuKnjiga ili život: Szilard Borbely i knjižnica u Pakracu

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.