poster

Živi spomenici - tragovima konja u Hrvatskoj: Konjička industrija - pogled u budućnost

Živi spomenici - tragovima konja u Hrvatskoj (2018)

dokumentarni | Hrvatska
Redatelj: Damir Janeček

Ocjena korisnika: 1/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 4

SADRžAJ

Konji danas imaju sasvim drugačiju ulogu. Osim što služe za uzgoj, oni su dio raznih manifestacija, predstava, edukacija za mlade i odrasle, sporta i rehabilitacije. U Hrvatskoj konjička industrija postoji, ali nije dovoljno razvijena, ponajviše zbog male populacije konja. U zemljama u kojima je konjička industrija razvijena njezini rezultat utječu na ekonomiju, očuvanje okoliša, zdravlje i poboljšanje kvalitete života. U turizmu im je prisutnost sve veća te se nude razni programi u kojima sudjeluju: od predstava, rekonstrukcija povijesnih događaja, edukacija i škole jahanja, do jednodnevnog ili višednevnog trekinga, panoramskog i terenskog jahanja. Specifičnost ove vrste turizma jest da on ujedinjuje urbana i ruralna područja. Posebna pozornost usmjerena je prema konjičkom sportu, koji osim natjecateljskog elementa potiče i brigu o konjima, druženje, obveze kao što su čišćenje i hranjenje, druženje s drugim ljubiteljima sporta, trening, natjecanja i slično. Konji se često koriste i u terapijskim programima kao oblik rehabilitacije u kojem se koriste funkcionalne jahaće vještine za ostvarivanje specifičnih kognitivnih, motoričkih, socijalnih, emocionalnih i bihevioralnih ciljeva.
Autor i redatelj: Damir Janeček
Direktori fotografije: Dragan Šiša
Produkcija: Kombinat industrija za HRT, 2018.

Fotografije

Živi spomenici - tragovima konja u Hrvatskoj: Konjička industrija - pogled u budućnostŽivi spomenici - tragovima konja u Hrvatskoj: Konjička industrija - pogled u budućnostŽivi spomenici - tragovima konja u Hrvatskoj: Konjička industrija - pogled u budućnostŽivi spomenici - tragovima konja u Hrvatskoj: Konjička industrija - pogled u budućnostŽivi spomenici - tragovima konja u Hrvatskoj: Konjička industrija - pogled u budućnostŽivi spomenici - tragovima konja u Hrvatskoj: Konjička industrija - pogled u budućnostŽivi spomenici - tragovima konja u Hrvatskoj: Konjička industrija - pogled u budućnost

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.