poster

Globalna Hrvatska HTV

Globalna Hrvatska HTV (2018)

dokumentarni | Hrvatska

Gdje gledati
Televizija uživo Streaming
img
img

SADRžAJ

Globalnu Hrvatsku posvećujemo ženama, ne samo u povodu Međunarodnoga dana žena nego zbog važnosti ženske uloge u razvoju društva. Ona se u proteklom stoljeću dva puta stubokom promijenila. Potvrđuje to i društveni fenomen žena u iseljeništvu nekad i danas. Kako je biti žena u donedavno muškome svijetu znanosti i zašto se na vrhuncu inozemne karijere vratila kući, za Globalnu Hrvatsku govori dobitnica znanstvenog Oscara biofizičarka Ana Sunčana Smith.
Kako je pošlo za rukom spojiti svjetove, hrvatski i njemački, obiteljski i poslovni, novinarki i književnici Marijani Dokozi, pogledajte u reportaži iz Mainza.
Mreža hrvatskih žena povezuje uspješne Hrvatice diljem svijeta kako bi zajedno promicale postignuća, nadahnjivale i pomagale novim naraštajima. Gošće emisije su osnivačica Mreže Caroline Spivak iz Kanade, poduzetnica Danijela Balikić i ravnateljica Instituta za migracije i narodnosti Marina Perić Kaselj.
Republika Hrvatska za projekte dodijelila je dva milijuna i tristotine tisuća kuna hrvatskim zajednicama u prekomorskim i europskim državama. Sve o aktualnostima među Hrvatima diljem svijeta u našoj stalnoj rubrici Vijesti.

Fotografije

Globalna Hrvatska HTVGlobalna Hrvatska HTV

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.