poster

Književno blokče: Anegdota

Književno blokče

Srbija

SADRžAJ

U jednoj pomalo netipičnoj porodici, koju čine baka, unuci Nađa i Vuk i Nađin stalno prisutni drug Miloš, pokazaće se da književni pojmovi nisu vezani samo za školu i časove.
Na duhovit, zanimljiv način, kroz razne situacije i odnose članova porodice, biće objašnjeni termini poput epiteta, fantastike, ironije, groteske... Nesvesna koliko su ti pojmovi prisutni u njenom svakodnevnom životu, porodica ima jednu prednost - najmlađeg člana, Vuka, koji sa lakoćom uočava da su svakodnevna komunikacija i razne situacije "preplavljeni" metaforama, anegdotama, metonimijom, tokom svesti i raznim drugim pojmovima iz književne terminologije.
Serija "Književno blokče" ima deset epizoda od po deset minuta, a svaka epizoda bavi se jednim pojmom. Namenjena je pre svega starijim osnovcima i srednjoškolcima, ali i najširem gledalištu.
Druga epizoda- Anegdota
Želeći da zadivi Nađu, Miloš moli Vuka za pomoć: traži od njega da mu izdvoji i zapiše najzanimljivije anegdote o čuvenim ličnostima. Kroz "pripreme" za ovaj podvig, on saznaje i da anegdote ne moraju biti vezane samo za Aristotela, Sokrata, Betovena, Edisona, već da razne svakodnevne dogodovštine mogu postati porodične anegdote koje će se dugo prepričavati.
Uloge tumače: Nada Blam (baka), Aleksa Kovačević (Vuk), Teodora Drljača (Nađa) i Igor Demirović (Miloš).
Urednik serije: Tatjana CvejićReditelj: Igor BasorovićStručni tekst: Natalija JovanovićScenario: Kristina ĐukovićIzvršni producent: Ana TodorovDirektor fotografije: Dragoslav BojkovićScenograf: Aleksandar CvijanovićKostimograf: Aleksandra AleksandrićTonski snimatelj: Srđan BajskiMajstor svetla: Zoran MiloševićGlavni organizator: Jelka Guk VlatkovićPomoćnik reditelja: Marko Rajić

Fotografije

Književno blokče: AnegdotaKnjiževno blokče: AnegdotaKnjiževno blokče: AnegdotaKnjiževno blokče: AnegdotaKnjiževno blokče: Anegdota

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.