poster

Čas anatomije: Nada i očekivanje

Čas anatomije (2016)

kultura | Srbija

SADRžAJ

Osim što je bio žrtva vlastite prirode, lukav i prevarant, Sizif je za mnoge bio i žrtva vlastite nesposobnosti da spozna apsurdnost posla kojim se bavi. Međutim, da li je Sizif u podzemnom svetu, osuđen na najstrašniju kaznu, bio čovek sa malo inteligencije ili čovek sa mnogo nade u sebi...
Prvo izdanje emisije Čas anatomije u ovoj godini, ispituje fenomen nade koji izmiče definicijama ali je sastavni deo čovekove prirode. U kakvom su odnosu nada i očekivanje, da li je nadanje najizvesnije tek kada realni kontekst u kojem se čovek nađe pruža malo prostora za izvesnost, da li je nada "poslednja linija odbrane" ili je upravo ona uslov za početak? Od čega strahujemo a čemu se nadamo?
O nadanjima i očekivanjima u aktuelnom savremenom kontekstu razgovaraju psiholog Nada Korać, filozof Ivan Milenković i psiholog i menadžer društvenih mreža Leo Ivanišević.
Urednice emisije, Marija Nenezić i Jasmina Vrbavac

Fotografije

Čas anatomije: Nada i očekivanjeČas anatomije: Nada i očekivanje

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.