poster

Studio znanja - praznici: Šta nas raduje

Studio znanja (2016)

edukativni | Srbija

SADRžAJ

Praznik je svaki dan u kome se nešto slavi. Uspostavlja ih čovek, društvo, religija ili zakon. Radujemo im se, često ih prati masovna euforija, a to da li ih slavimo je stvar ličnog izbora... Dragi naši gledaoci, jasno je kao (praznični) dan - naša ovonedeljna tema su praznici. U svečanom smo raspoloženju i mi i naši gosti i više nego spremni da govorimo o njima.
Dan tišine, Dan bermuda, Dan borbe paradajzom samo su neki od najčudnijih svetskih praznika, dok se najstarijim praznikom na svetu smatra Nova godina. Svi narodi i države sveta imaju svoje verske i državne praznike, a nas zanima da nam ih objasne stručnjaci različitih profesija. O prazničnim običajima i verovanjima - etnolog Mladen Milosavljević. Kako se kroz istoriju menjao kult praznovanja - docent dr Danko Leovac sa Filozofskog fakulteta u Beogradu. A šta različite religije propovedaju o praznicima, reći će nam đakon Radomir Marinković.
"Dobra novogodišnja obećanja su kao čekovi koje čovek potpisuje bez pokrića", rekao je Oskar Vajld i upravo to nas je podstaklo da istražimo koliko se čovek raduje i nada da će praznici uvek doneti nešto bolje. Da li su naše novogodišnje rezolucije lične obmane i šta za čoveka u psihološkom smislu znače praznici, reći će nam psihijatar i psihoterapeut Aleksandar Misojčić.
U doba globalizacije praznici su često veliki marketinški trik plasiran kroz medije. Kako mediji i marketing stručnjaci dignu prašinu oko praznika i ko ima koristi od toga reći će nam psihoterapeut prof. dr Gordana Nikić.
Našu prazničnu scenu ustupamo glumcima Svetlani Lazarević i Radovanu Bukviću sa kojima ćemo porazgovarati o prazničnom duhu na daskama koje život znače. Oni će nam izvesti nekoliko scena iz njihove novogodišnje predstave "Baba Mrazica".
Imaćemo još zanimljivih prazničnih dešavanja u studiju. Praznični muzički duh dočaraće nam hor "Čarolija", divna talentovana dečica predvođena Sanjom Lazović i Bojana Stamenov, a otpevaće nam dve božićne i novogodišnje pesme.
A gde su praznici, tu su i pokloni, gde su pokloni tu su i iznenađenja. Ko je maher da ih priredi, taj stvarno ume da usreći čoveka. Među našom publikom naći će se divne dame čiji je posao upravo - priređivanje iznenađenja. Tajne će nam otkriti, a mi se možemo saglasiti - to je stvarno kreativan posao. One se zovu "Savršeno iznenađenje".
Uživajte u prazničnoj atmosferi i družite se sa nama ove nedelje, baš kao da smo došli kod vas da proslavimo praznike zajedno.
Autor i urednik serijala Studio znanja: Zoran ŽivkovićUrednik i voditelj emisije: Vinka MarinovićKovoditelj: Ivana MilenkovićReditelj: Darko Kamarit

Fotografije

Studio znanja - praznici: Šta nas radujeStudio znanja - praznici: Šta nas radujeStudio znanja - praznici: Šta nas radujeStudio znanja - praznici: Šta nas radujeStudio znanja - praznici: Šta nas radujeStudio znanja - praznici: Šta nas radujeStudio znanja - praznici: Šta nas radujeStudio znanja - praznici: Šta nas radujeStudio znanja - praznici: Šta nas radujeStudio znanja - praznici: Šta nas radujeStudio znanja - praznici: Šta nas radujeStudio znanja - praznici: Šta nas radujeStudio znanja - praznici: Šta nas radujeStudio znanja - praznici: Šta nas radujeStudio znanja - praznici: Šta nas radujeStudio znanja - praznici: Šta nas radujeStudio znanja - praznici: Šta nas radujeStudio znanja - praznici: Šta nas radujeStudio znanja - praznici: Šta nas radujeStudio znanja - praznici: Šta nas raduje

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Lovački savjeti

    image
    Saznajte novosti u svetu lova i otkrijte nove savete uz emisiju Lovački saveti.
  • Napjaink

    image
    Emisija za mađarsku nacionalnu manjinu.
  • Polarotor

    image
    Emisija o savremenoj tehnologiji.
  • Szerelmes földrajz

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.