SEZONA: 4

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Godina je 1956., a u Grantchesteru se osjeća promjena u zraku. Odbačena su poslijeratna pravila, nastupila je Elvisova era. Na ulicama Cambridgea mogu se vidjeti prvi rokeri. Čak i znanstvena fantastika postaje stvarnost jer sveučilište ima računalo.
I u župnom dvoru ima promjena. Velečasni Sidney Chambers osjeća se izgubljeno, kao čovjek bez svrhe, otkad je njegova voljena Amanda otišla prije više od godine dana. Sad se njegov život sastoji od crkvene službe, beskrajnih sastanaka župnog vijeća (gdje mora trpjeti natezanje gđe Chapman, bivše gđe Maguire, i seoske tračerice gđe Bennett), i rijetkih uzbudljivih trenutaka kad može pomoći svom partneru u borbi protiv zločina inspektoru Geordieju Keatingu. Geordie čak zamjećuje da Sidneyjeva odvažnost graniči s autodestrukcijom ...
Sidney treba malo opasnosti u životu, a baš će to i dobiti kad u grad stigne američka aktivistica za građanska prava Violet Todd i raspiri njegov osjećaj za socijalnu pravdu. Ali boreći se za tako opasan cilj, Sidney možda neće trajati vječno.
I, doista, uskoro na propovjedaonicu dolazi novi župnik, angažirani Will Davenport. Will je idealističan i energičan, narodski čovjek. U selo dolazi na motoru, sluša rock i poziva župljane da ga zovu imenom, čime šokira gđu Chapman. Dok se Will privikava na novu ulogu, prihvaća promjenu koja hara zemljom i nastoji župi dati svoj pečat.
Will prihvaća budućnost, a inspektora Geordieja Keatinga ona posve zbunjuje. Gdje je njegovo mjesto u svijetu bez Sidneyja? Cathy je odjednom hladna i daleka, iako ju je posao u robnoj kući u Cambridgeu isprva veselio i davao joj osjećaj samostalnosti. Tu je i nova policijska zgrada u kojoj Geordie ne može ništa naći i novi inspektor s kojim dijeli ured, a kao da to nije dovoljno, čini mu se da ostali policajci počinju misliti da je Geordieja već pomalo vrijeme pregazilo.
I Leonard se teško snalazi u svijetu koji se mijenja. Krhka stabilnost koju je našao u dugotrajnoj tajnoj vezi s mjesnim fotografom Danielom postaje nešto mnogo nesigurnije sad kad Sidneyja više nema. A obavljanje službe župnika dok se čeka trajna zamjena za Sydneyja istodobno je uzbudljivo i strašno, a i mnogo toga otkriva.
Silne promjene u župnom dvoru uzrujavaju gđu C. Teško se navikava na bračni život s Jackom nakon što je desetljećima bila sama i na to što ima sve veći ugled u selu otkako je postala supredsjednica crkvenog odbora, a usto je i izgubila jednog svog dečka i nekako mora prihvatiti novog koji je sasvim moderan.
U svim tim previranjima ostaje jedna konstanta: na svijetu postoji nepravda, a Geordie zna da katkad župnik može biti detektivov najbolji prijatelj, bio on Sidney, Will ili čak Leonard. Od ubojstva nožem na prosvjedu do smrti u sirotinjskoj četvrti, trovanja u računalnom laboratoriju, kobnog pada na udaljenoj farmi, ubojitog ispada u gospodskoj kući ili žrtve krvave tučnjave bandi, uvijek treba riješiti neku tajnu i ispraviti neko zlo. Zato unatoč početnoj suzdržanosti Willa uskoro privuče Geordiejev svijet ubojitih spletki i zločina iz strasti, svijet koji će uznemiriti njegovu dušu i otkriti njegovu mračnu i problematičnu prošlost.
Sidneyja zavede rastući pokret za crnačka građanska prava kad u Cambridge dođe američki pastor velečasni Todd i njegova kći Violet, a zahvaljujući jednom ubojstvu, poraste rasna netrpeljivost.

Fotografije

GrantchesterGrantchesterGrantchesterGrantchesterGrantchesterGrantchesterGrantchester

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Veličanstveni hotel (2011)

    image
    Godina 1905. Hulio Olmedo, mladi čovjek skromnog porijekla stiže u idiličani Grand hotel da posjeti svoju sestru koja je tu zaposlena kao menadžer. Hulio otkriva...
  • Detektiv Murdoch (2008)

    image
    Serija s radnjom smještenom u Toronto 1895. godine istražuje intrigantni svijet Williama Murdocha (Yannick Bisson, Sue Thomas F.B. Eye), naočitog mladog detektiva...
  • Velečasni Brown (2013)

    image
    Radnja ove adaptacije romana G. K. Chesterstona smještena je u 1950-e, u srce prekrasnog engleskog ladanjskog kraja. Mark Williams glumi oca Browna, katoličkog...
  • Dijagnoza ubojstvo (1993)

    image
    Dr. Mark Sloan (Dick Van Dyke) doktor je na odjelu interne medicine središnje bolnice u Los Angelesu, a također i specijalist u rješavanju ubojstava. U istragama...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.