SEZONA: 1

EPIZODA: 2

SADRžAJ

Druga epizoda donosi priču o istraživanju u 20. stoljeću. Započelo je postavljanjem zastava u ime carstva, a tijekom desetljeća istraživači su zbog poboljšanja tehnologije kretali u sve veće i veće izazove - od odlazaka na polove do najviših točaka na zemlji - i dalje od njih. Priča o istraživanju u 20. stoljeću vodila nas je od osvajanja do razumijevanja.
Osim što su pokazale gotovo nadljudsku srčanost i junaštvo, svaka od ove četiri ikone pomogla nam je da svoj svijet vidimo drukčije - daleko od obične utrke do najvećih nagrada, neke od najvrjednijih lekcija naučenih od istraživača 20. stoljeća nisu one o nepoznatim čudima, nego o uvažavanju i očuvanju svijeta oko nas.
Dermot O'Leary istražuje život Ernesta Shackletona, Gertrude Bell, Neila Armstronga i Jane Goodall. Otkriva njihova najveća dostignuća i istražuje njihovu ostavštinu.
Shackletona nisu slavili zbog veličanstvene pobjede, nego zbog njegove iznimne ljudskosti unatoč potencijalno najvećoj katastrofi među istraživanjima.
Gotovo izbrisana iz povijesti, Bell je bila pionirska pustolovka i provela je godine učeći o zamršenoj politici Bliskog istoka prije nego što je postala prva žena koja je radila za britansku obavještajnu službu.
U Armstronga, neustrašivog testnog pilota i veterana Korejskog rata, sve su oči svijeta bile uprte kad je zakoračio na Mjesec i dao nam nov pogled na Zemlju.
Kao prva osoba koja je uspješno proučavala čimpanze u divljini, Goodall je krenula istraživati i bilježiti u prirodnom staništu čimpanza u zabačenom dijelu Tanzanije, a tijekom sljedećih 40 godina njezin je rad redefinirao čovječanstvo.
Na kraju emisije publika glasuje za najvećeg istraživača stoljeća, koji će se zajedno s finalistima iz ostalih kategorija plasirati u finale na kraju serije.

Producent: Bernadette Ross

Fotografije

Ikone: IstraživačiIkone: IstraživačiIkone: IstraživačiIkone: IstraživačiIkone: IstraživačiIkone: Istraživači

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.