SEZONA: 3

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Dramsko-humoristična serija Crno-bijeli svijet, autora Gorana Kulenovića, duhovita je priča o osamdesetim godinama prošlog stoljeća i podsjećanje na vrijeme obilježeno socijalističko-samoupravnim apsurdima i polaganim raspadom tadašnje države, u kojem je mlada generacija otkrivala prostor slobode izražavanja kroz medije i umjetnost, a nadasve kroz glazbu.
Radnja treće sezone prati zbivanja tijekom 1983. i 1984. godine, a u 12 epizoda dobro poznati junaci serije naći će se na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu, izboru za Miss Jugoslavije, senzacionalnoj Mimarinoj izložbi u vili Zagorje, ali i na satovima aerobika, kolinju, regrutaciji, zagrebačkom moru - tada još neuređenom Jarunu, na vojnoj vježbi, Hreliću, računalnom tečaju, kao i na brojnim kultnim zagrebačkim mjestima. Privredna kriza sve je prisutnija, neki će biti primorani promijeniti posao, okušati se u privatnom biznisu, neki će biti stavljeni "na led" u poduzeću, a neki će se hrabro i pomalo nepromišljeno uhvatiti ukoštac s novim tehnologijama. Treća sezona doosi i nove ljubavi, prosidbe, prekide, kao i povratak nekih starih prijatelja.
Uz stalnu glumačku ekipu koju čine Filip Riđički, Slavko Sobin, Jelena Miholjević, Franjo Kuhar, Sreten Mokrović, Anica Dobra, Karlo Maloča, Kaja Šišmanović, Elizabeta Kukić, Sara Stanić, Otokar Levaj, Biserka Ipša, Voja Brajović, Stojan Matavulj, Dora Polić Vitez, Hrvoje Kečkeš, Ozren Grabarić i drugi, u trećoj sezoni pojavljuju se i Ksenija Marinković, Slaven Došlo, Sanja Marin, Slavko Juraga, Krešimir Mikić, Kristijan Ugrina, Elvis Bošnjak, Bojan Navojec, Pjer Meničanin, Luka Dragić i mnogi drugi.
Seriju za HRT proizvodi neovisna produkcijska tvrtka Inter film. Glavni scenarist i redatelj serije je Goran Kulenović, suradnik na konceptu treće sezone i koscenarist je Igor Mirković, a po jednu epizodu koscenaristički potpisuju Renato Baretić i Ante Tomić. Direktor fotografije je Mario Sablić, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Katarina Zaninović, skladatelj Dubravko Robić, supervizorica maske Slavica Šnur, montažeri Goran Kulenović i Marina Barac, izvršna producentica Maja Vukić, a producent Ivan Maloča. Urednica je Zinka Kiseljak.
-------------
Prva epizoda događa se u tri različita vremenska razdoblja: počinje događajima iz proljeća 1984. godine koje će gledatelji u potpunosti vidjeti tek na kraju sezone, zatim odlazimo nekoliko godina unaprijed, u jesen 1991., u vrijeme srpske agresije na Hrvatsku, da bismo se zatim vratili u donekle bezbrižno proljeće 1983. godine. Vrijeme je aerobika, Jagoda kod kuće vrijedno vježba i pokušava Juru izvući iz depresije u koju je upao zbog problema na poslu. Kipo i Žungul postali su poznati novinari i stalni posjetitelji Saloona, a ljubav Kipa i Marina cvjeta. Zato je Žac neutješan - Lada odlazi s roditeljima živjeti u Austriju. Glavni TV događaj je obračun Lepe Brene i Danijela za odlazak na Euroviziju, a Nenad pokušava sastaviti svoj prvi kompjutor koji mu je otac u dijelovima prošvercao iz Njemačke.

Fotografije

Crno-bijeli svijetCrno-bijeli svijetCrno-bijeli svijetCrno-bijeli svijetCrno-bijeli svijetCrno-bijeli svijetCrno-bijeli svijet 02Crno-bijeli svijet 03Crno-bijeli svijet 04Crno-bijeli svijet 05Crno-bijeli svijet 06Crno-bijeli svijet 07Crno-bijeli svijet 08Crno-bijeli svijet 09Crno-bijeli svijet 10Crno-bijeli svijet 11Crno-bijeli svijet 12

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.