SEZONA: 1

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Ponekad se čini kako nedovoljno poznajemo ljepotu i bogatstvo naših rijeka i jezera. Autor putopisne serije Stipe Božić vodi nas po značajnijim hrvatskim rijekama, roneći u izvorima, ploveći u kanuima, hodajući divljim kanjonima krških ljepotica ili leteći iznad ravničarskih rijeka Slavonije. Serija u 10 nastavaka govori o vodenom bogatstvu s kojim naša zemlja raspolaže, bogatstvu od oko 45 milijardi m3 obnovljive pitke vode ili 9500 m3 po stanovniku. Zato je Hrvatska, u odnosu na druge krajeve svijeta, bogata vodom. Čini se kao da vode nikada neće nestati te da će ona i dalje napajati, graditi i razgrađivati kao što je činila milijunima godina prije. Unatoč tome treba imati na umu tvrdnje stručnjaka koji upozoravaju da nam, iako je Zemlja "Vodeni planet", svejedno prijeti nestašica kvalitetne pitke vode.
"Vode, jezera, slapova i šuma ima i drugdje, ali Plitvička jezera samo su jedna." Rekao je to još davne 1937. Ivo Pevalek, jedan od prvih istraživača Plitvičkih jezera. Ispod jednog od 16 jezera počinje jedna od najzanimljivijih hrvatskih rijeka, Korana. Stipe Božić s ekipom snimatelja pratio je njezin 134 kilometra dugi i vrludavi tok sve do Karlovca, gdje je njezino ušće u Kupu. Snimalo se i u Nacionalnom parku Plitvička jezera, ljeti i zimi. Zatim Drežnik grad i Rastoke kod Slunja, gdje još žive mlinari koji se prisjećaju starih dana.

Scenarist:
Producent: Joško Blajić

Fotografije

Rijeke Hrvatske: KoranaRijeke Hrvatske: KoranaRijeke Hrvatske: KoranaRijeke Hrvatske: KoranaRijeke Hrvatske: KoranaRijeke Hrvatske: KoranaRijeke Hrvatske: KoranaRijeke Hrvatske: Korana

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.