poster

Kulturni dnevnik

Kulturni dnevnik (2015)

informativni | Srbija

SADRžAJ

Gost Kulturnog dnevnika je pijanista Aleksandar Serdar, povodom koncerta u Kolarčevoj zadužbini 18. decembra u okviru ciklusa "Urednik u gostima" Centra za muziku.
U beogradskoj Operi i teatru "Madlenianum" održana je promocija zbornika "Britansko-srpski odnosi od 18. do 21. veka" proisteklog iz međunarodnih konferencija održanih u Londonu i Beogradu. Novo kolo edicije "Srbija 1914-1918" u produkciji izdavače kuće "Prometej" i RTS-a predstavljeno je na promociji u Studentskom kulturnom centru. Na Kolarcu je premijerno izvedena nacionalna opera "Sedra" autora Miroljuba Aranđelovića Rasinskog, a u Jugoslovenskom dramskom pozorištu predstavom "Opus" koreografa Hristosa Papadopulosa najavljen je 16. Festival igre. U Galeriji Lazar Vozarević u Sremskoj Mitrovici otvorena je izložba njegovih studenata naslovljena "Lazar među učenicima". U Kulturnom dnevniku govorimo i o filmu Pavela Pavlikovskog "Hladni rat", koji je trijumfovao na 31. dodeli nagrada Evropske filmske akademije održane u Sevilji.
Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Fotografije

Kulturni dnevnikKulturni dnevnik

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Дньовнїк RT Vojvodina

    image
    Informativni program na ukrajinskom jeziku RT Vojvodine.
  • Reporters

    image
    An in-depth report by our senior reporters and team of correspondents from around the world.
  • Planet 18

    image
  • Agro svijet

    image
    Emisija Agro svijet je specijalizirani TV projekt o poljodjelstvu i turizmu za šire područje Dalmacije. Agro svijet se pozicionirao kao vrlo gledana...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.