poster

Romano Bolković - 1 na 1: Dr. Massimiliano Lacota

Romano Bolković - 1 na 1 (2016)

talk-show | Hrvatska

Ocjena korisnika: 10/10

SADRžAJ

Dr. Massimiliano Lacota, predsjednik najbrojnije udruge istarskih esula Unione degli Istriani, svojom prisutnošću u Rimu i Bruxellesu idealan je sugovornik o temama sadašnjeg talijanskog političkog trenutka, ali i odnosa Italije i Europske unije, kao i odnosima Italije i Hrvatske. Razgovor počinjemo oslikavanjem političke panorame suvremene Italije i poviješću njezina nastanka. Koji su izgledi vladajuće koalicije Lega - M5S da potraje? Je li Salvinijev plan osvajanje europskih izbora i promjena odnosa snaga u EU? Gdje je sada Silvio Berlusconi budući da Lega koalira lokalno i s Forza Italia? Koji su temeljni problemi današnje Italije? Pokušava li M5S uvesti neki oblik državnog kapitalizma u Italiju? Kakvu pomoć Italija traži od EU u rješavanju migrantske krize te kako je tu krizu uopće moguće riješiti? Kako se u Italiji vide problemi EU i koje su reforme nužne? Kakav je odnos današnje Italije i EU? Jesu li moguće drukčije asocijacije u EU no što su današnje i kako Italija vidi alijansu sjevernih regija i srednjoeuropskih zemalja? Kakvi su odnosi Italije i Hrvatske? Koje to kršćanske vrijednosti moramo štititi u Europi ako nam je stalo do kulturnoga modela kojega se ne želimo odreći? Kakva je uloga Hrvatske u stabilnosti Balkana?

Fotografije

Romano Bolković - 1 na 1: Dr. Massimiliano LacotaRomano Bolković - 1 na 1: Dr. Massimiliano LacotaRomano Bolković - 1 na 1: Dr. Massimiliano LacotaRomano Bolković - 1 na 1: Dr. Massimiliano LacotaRomano Bolković - 1 na 1: Dr. Massimiliano LacotaRomano Bolković - 1 na 1: Dr. Massimiliano LacotaRomano Bolković - 1 na 1: Dr. Massimiliano LacotaRomano Bolković - 1 na 1: Dr. Massimiliano Lacota

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Šampanjac sa Jasminom Anom

    image
  • Rano jutro

    image
    Jutarnji program Happy TV.
  • Bujica

    image
    Bujica je televizijska emisija koja se emitira tri puta tjedno: ponedjeljkom, srijedom i petkom. Autor, urednik i voditelj emisije je Velimir Bujanec.
  • Fokus (2019)

    image
    Društveni, dnevno-politički i ekonomski događaji ali i najnovija dešavanja u oblasti kulture, medija i sporta koja su važna za Srbiju, region i svet. "Fokus" se...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.