poster

Kulturni dnevnik

Kulturni dnevnik (2015)

informativni | Srbija

SADRžAJ

Gost je dramska književnica Tanja Šljivar. Povod je predstava "Ali grad me je štitio", koja će po njenoj drami premijerno biti izvedena 14. decembra na velikoj sceni Narodnog pozorišta Užice.
Budućnost izvođačkih umetnosti u Srbiji - perspektive i izazovi, naslov je konferencije održane u okviru "Nove pltforme" koja ima za cilj redefinisanje savremenih institucionalnih i vaninstitucionalnih praksi u ovoj oblasti.
U Kulturnom centru Beograda otvorene su tri izložbe: u galeriji Artget "Uzroci fotografije" autora Milana Aleksića, u Galeriji Podrum su radovi sa poslednja dva izdanja manifestacije Međunarodni umetnički film koju je pokrenula galerija Vajtčapel iz Londona, u Likovnoj galeriji je izložba "Uplašiću samog sebe!" Ivana Šuletića.
Ljubavna drama "You Go To My Head" belgijskog reditelja i producenta Dimtrija de Klerka premijerno je prikazana u Beogradu. Za ulogu u ovom ostvarenju je Svetozar Cvetković dobio Nagradu kritike za najboljeg glumca na filmskom festivalu u Hjustonu, dok je De Klerk na istom festivalu dobio nagradu za najbolji film i režiju.
Opera "Služavka gospodarica" izvedena je u Velikoj dvorani Kolarca u okviru projekta "Young Opera" u kojem Kolarčeva zadužbina učestvuje kao partner "Operose", podstičući promociju mladih umetnika.
Britiš kaunzil i Galerija Matice srpske organizovali su u Novom Sadu predavanje istaknute britanske umetnice - Silije Hempton u okviru izložbe "Percepcije - Žena po meri društva".
U obnovljenom Narodnom muzeju u Beogradu će biti otvorena prva međunarodna tematska izložba. Reč je o gostovanju kineskog Nacionalnog muzeja iz Pekinga izložbom pod nazivom "Sva lica kulture. Slikarstvo i život učenjaka drevne Kine". A u nedavno otvorenom Kulturnom centru Srbije u Pekingu u toku je izložba naših umetnika mlađe generacije.

Fotografije

Kulturni dnevnikKulturni dnevnik

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Dnevnik Slovencev v Italiji

    image
    Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega...
  • Zelena prognoza

    image
  • Program Al Jazeera Balkans

    image
    Radeći pod sloganom "Iz svakog ugla i sa svake strane", Al Jazeera Balkans svojim neovisnim i nepristrasnim izvještavanjem donosi neispričane priče. Koristeći...
  • Phoenix plus (2018)

    image
    In „phoenix plus“ ergänzen wir mehrmals täglich unsere Ereignis-Berichterstattung. Hier macht phoenix das, wofür der Sender steht: Themen vertiefen. Mit eigenen...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.