poster

Murdochov Božić (9B)

Murdoch Mysteries (2008)

drama, triler, kriminalistički, misterija | Kanada, Ujedinjeno Kraljevstvo
Redatelj: Michael McGowan

Ocjena korisnika: 9/10
(2 glasa)

SEZONA: 12

EPIZODA: 19

SADRžAJ

Kad dobrotvora nađu mrtvog uoči blagdana, a darovi koje je htio podijeliti djeci Toronta nestanu, Murdoch, dr. Ogden i ostali moraju riješiti ubojstvo i spasiti Božić.
U snježnoj noći prije Božića Murdoch (Yannick Bisson) i dr. Ogden (Hélene Joy) prisustvuju zabavi u domu McGowanovih s inspektorom Brackenreidom (Thomas Craig), njegovom ženom Margaret (Arwen Humphreys) i pozornicima Crabtreejem (Jonny Harris) i Higginsom (Lachlan Murdoch). Svatko ima svoje viđenje izgleda i duha blagdana i dr. Ogden je drago što se Murdoch sve više zagrijava za proslavu njihovog prvog Božića u braku. Gosti, među kojima je siročad i pacijenti iz dječje bolnice, mogu uživati u predstavi Djevojčica sa žigicama s mladom Mary Pickford (Peyton Kennedy) u naslovnoj ulozi. Ali djeca se najviše vesele kad g. Rankin (Brendan Coyle) i domaćica gđa Millicent McGowan (Kelly Rowan) predstave posebnoga gosta, Sv. Nikolu. Nažalost, kad se zastor digne i otkrije domaćina, dobrotvora Alistera McGowana u odijelu Djeda Mraza, on je mrtav, a darovi za potrebitu djecu su ukradeni.
Istražujući McGowanovo ubojstvo Murdoch otkriva da su pokojni tajkun i njegov bivši poslovni partner Cyrus Lynch bili zakleti neprijatelji. Policija ne može naći glavnog sumnjivca, ali lako pronađe nestale darove - na ulici ih dijeli čovjek koji tvrdi da je pravi Sveti Nikola (Ed Asner). Uhite ga unatoč prosvjedu njegove pomoćnice Mary Pickford.
Zločin kod Brackenreida budi gorke uspomene na razočaranja u djetinjstvu pa on prekori pozornika Jacksona (Kristian Bruun) jer je okitio postaju. Crabtree se duri jer su mu se planovi izjalovili i bit će sam za blagdane. Ali kad se odjednom pojave zločinačke sile koje pokušavaju okaljati duh i dobru volju blagdana, Murdoch shvati da ne mora samo riješiti strašan zločin, nego i spasiti Božić.

Scenarist:
Urednik: Ranka Horvat

Fotografije

Murdochov Božić (9B)Murdochov Božić (9B)Murdochov Božić (9B)Murdochov Božić (9B)ITV GlobalITV GlobalITV GlobalMurdochov Božić (9B)

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Ubojstvo, napisala je (1984)

    image
    Angela Lansbury nastupa u ulozi spisateljice krimića drage i blage Jessice Fletcher koja ima itekakav njuh za zločin. Počela je pisati da bi se oporavila od...
  • Inspektor George Gently (2007)

    image
    U svojoj prvoj književnoj adaptaciji za televiziju Peter Flannery vraća se u šezdesete kako bi upoznao gledatelje s policijskim inspektorom Georgeom Gentlyjem,...
  • Zagonetni slučajevi dr. Blakea (2013)

    image
    Neuobičajeni policijski liječnik u provinciji, dr. Blake, čuva tajne i rješava zločine... Nova australska kriminalistička serija vodi nas u australsku provinciju...
  • Hudson i Rex (2019)

    image
    HUDSON and REX is an action-packed one-hour police procedural drama focused on the partnership between detective Charlie Hudson and his partner Rex, an...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.