poster

Jutarnji program

Jutarnji program


SADRžAJ

Najava da će u industrijskom parku u Borči biti i Centar za tradicionalnu kinesku medicinu zainteresovala je sve nas. Šta čini tu tradiciju lečenja dugu pet hiljada godina i zašto se u Kini čak 60 odsto pacijenata leči tradicionalnom medicinom?
Godišnje na putevima u svetu strada 1 350 000 ljudi! Zastrašujući podatak nalazi se u najnovijem izveštaju Svetske zdravstvene organizacije koji se odnosi na 2016. godinu. Kakva je slika u Srbiji, šta se preduzima kao preventiva, koliko gotovo svakodnevne akcije na polju bezbednosti saobraćaja, doprinose smanjenju broja stradalih i povređenih, šta se planira u budućnosti...
Dvadeset tri odsto mladih veruje da im je poznavnaje stranog jezika krucijalno za uspeh u poslovnom okruženju, dok 59 odsto smatra da je učenje stranog jezika vannastavna aktivnost koja im pruža veštinu neophodnu za posao kojim žele da se bave. Sa ovim podacima je AISEK, najveća svetska organizacija vođena od strane mladih, ušla u ozbiljan poduhvat učenja naše školske dece stranim jezicima i to u školskim radionicama koje će voditi strani studenti. Kako je to zamišljeno i iz koliko zemalja su strani studenti.
Brojimo dane do Nove 2019. godine i proslave njenog dolaska. Gde, kako i sa kim - pitanja su o kojima najčešće razmišljamo ovih dana. Poslednjih godina, pokazalo se, najbolje su se provodili oni koji su ponoć dočekali na gradskim trgovima. To nam potvrđuje i sve veći broj stranaca koji biraju naše gradove i planine za Novogodišnje praznike. Šta nudimo za ovaj 31. decembar?
Ona je sinonim za ženski karate. Bila je prvak sveta, prvak Evrope, prvak Japana, prvak Amerike, 27 puta državni prvak Srbije. Pogađate, sigurno - Tanja Petrović je naša gošća, zajedno sa naslednicom, Tarom, koja sigurnim koracima ide maminim stopama. Jedan od povoda za razgovor 40 godina karijere i 20 godina postojanja karate kluba Nippon.
Jedan od najznačajnijih evropskih kontrabasista, Nenad Vasilić, nastupiće u sredu na Kolarčevom narodnom univerzitetu. Pre toga u Jutarnjem programu!
voditelji: Sanja Dragićević Babić, Dušica Spasićurednici: Zorana Živadinović, Duško Nikolić

Fotografije

Jutarnji programJutarnji program

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.