SADRŽAJ

Glumac Branislav Lečić je gost Kulturnog dnevnika. Povod je naslovna uloga u predstavi "Ujka Vanja" koja će u Jugoslovenskom dramskom pozorištu premijerno biti izvedena 8. decembra.
U Muzeju Cepter otvorena je zložba "Ostavština za budućnost" Rade Selaković.
Jubilarni, deseti Međunarodni festival kvir filma "Merlinka" do 9. decembra u Domu omladine Beograda predstavlja više od sto filmova iz 35 zemalja.
Koncerti Unterhaltovanje 2 je Beogradska Filharmonija održala u Kolarčevoj zadužbini. Svirali su dela Betovena, Sen Sansa i Janačeka. Dirigovao je Gabriel Felc, a kao solista na violini nastupio gost iz Mađarske Barnabaš Kelemen.
Galerija Grafički kolektiv je od osnivanja 1949. godine do nedavno bila na istoj adresi - Obilićev venac 27. Tražimo odgovor na pitanje gde je sada Grafički kolektiv?
"Čudovište voli svoj lavirint" naslov je knjige eseja Čarlsa Simića koju je nedavno, u biblioteci Znakovi, objavila izdavačka kuća Arhipelag.
U Rimu je otvorena izložba posvećena jednom od najvećih pesnika rimske imperije Publiju Ovidiju. Njegovo stvaralaštvo je tokom dva milenijuma bilo inspiracija za mnoge umetnike: Tintoreta, Berninija, Karavađa, Šekspira, Umberta Eka o čemu svedoči 250 dela iz 80 muzeja širom sveta.
Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Fotografije

Kulturni dnevnik
PREPORUKE
 • Mythica: Željezna kruna (2016)

  Danas
  image
  Bitka protiv Szorloka i njegovih nekromanijskih planova dobiva na zamahu nabavom bojnih kola na parni pogon.
 • Brigade tigrova (2006)

  Danas
  image
  1907. g., nakon vala nasilnih zločina, francuski predsjednik Georges lémenceau odluči osnovati prvu motoriziranu policijsku brigadu koja uskoro dobiva nadimak...
 • Smrtonosna želja 2 (1982)

  Danas
  image
  Miroljubivi arhitekta nakon ubistva supruge odlučuje da očistiti grad od kriminala.
 • Zanimanje špijun (2001)

  Danas
  image
  U posljednjem radnom danu prije umirovljenja agent CIA-e Nathan Muir (R. Redford) dozna da je njegov štićenik Tom Bishop (B. Pitt) optužen za špijunažu u jednom...
TOP LISTE

Prijavi se