poster

Kulturni dnevnik

Kulturni dnevnik (2015)

informativni | Srbija

SADRžAJ

Glumac Branislav Lečić je gost Kulturnog dnevnika. Povod je naslovna uloga u predstavi "Ujka Vanja" koja će u Jugoslovenskom dramskom pozorištu premijerno biti izvedena 8. decembra.
U Muzeju Cepter otvorena je zložba "Ostavština za budućnost" Rade Selaković.
Jubilarni, deseti Međunarodni festival kvir filma "Merlinka" do 9. decembra u Domu omladine Beograda predstavlja više od sto filmova iz 35 zemalja.
Koncerti Unterhaltovanje 2 je Beogradska Filharmonija održala u Kolarčevoj zadužbini. Svirali su dela Betovena, Sen Sansa i Janačeka. Dirigovao je Gabriel Felc, a kao solista na violini nastupio gost iz Mađarske Barnabaš Kelemen.
Galerija Grafički kolektiv je od osnivanja 1949. godine do nedavno bila na istoj adresi - Obilićev venac 27. Tražimo odgovor na pitanje gde je sada Grafički kolektiv?
"Čudovište voli svoj lavirint" naslov je knjige eseja Čarlsa Simića koju je nedavno, u biblioteci Znakovi, objavila izdavačka kuća Arhipelag.
U Rimu je otvorena izložba posvećena jednom od najvećih pesnika rimske imperije Publiju Ovidiju. Njegovo stvaralaštvo je tokom dva milenijuma bilo inspiracija za mnoge umetnike: Tintoreta, Berninija, Karavađa, Šekspira, Umberta Eka o čemu svedoči 250 dela iz 80 muzeja širom sveta.
Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Fotografije

Kulturni dnevnikKulturni dnevnik

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Vijesti

    image
    Najnovije vijesti dana iz Zemlje i svijeta, političke vijesti, zanimljivosti, vijesti iz kulture - vijesti na jednom mestu.
  • Dnevnik

    image
    Dnevnik Kanala Ri - svakoga dana u 19 sati. Reprize u 22 sata te na kraju programa u dva sata poslje ponoći i u sedam sati idućeg jutra. Ponuditi ćemo vam...
  • Horizonti

    image
    Gledajte Horizonte, dnevne priče o zanimljivostima iz svijeta politike, biznisa, sporta, kulture, znanosti i zabave. "Male", ali stvarne životne pozadine događaja...
  • Klimatska budućnost

    image
    Znanstvenopopularna emisija.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.