SADRŽAJ

Glumac Branislav Lečić je gost Kulturnog dnevnika. Povod je naslovna uloga u predstavi "Ujka Vanja" koja će u Jugoslovenskom dramskom pozorištu premijerno biti izvedena 8. decembra.
U Muzeju Cepter otvorena je zložba "Ostavština za budućnost" Rade Selaković.
Jubilarni, deseti Međunarodni festival kvir filma "Merlinka" do 9. decembra u Domu omladine Beograda predstavlja više od sto filmova iz 35 zemalja.
Koncerti Unterhaltovanje 2 je Beogradska Filharmonija održala u Kolarčevoj zadužbini. Svirali su dela Betovena, Sen Sansa i Janačeka. Dirigovao je Gabriel Felc, a kao solista na violini nastupio gost iz Mađarske Barnabaš Kelemen.
Galerija Grafički kolektiv je od osnivanja 1949. godine do nedavno bila na istoj adresi - Obilićev venac 27. Tražimo odgovor na pitanje gde je sada Grafički kolektiv?
"Čudovište voli svoj lavirint" naslov je knjige eseja Čarlsa Simića koju je nedavno, u biblioteci Znakovi, objavila izdavačka kuća Arhipelag.
U Rimu je otvorena izložba posvećena jednom od najvećih pesnika rimske imperije Publiju Ovidiju. Njegovo stvaralaštvo je tokom dva milenijuma bilo inspiracija za mnoge umetnike: Tintoreta, Berninija, Karavađa, Šekspira, Umberta Eka o čemu svedoči 250 dela iz 80 muzeja širom sveta.
Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Fotografije

Kulturni dnevnik
PREPORUKE
 • Rat zmajeva (2007)

  Danas
  image
  Prije pet stotina godina, u malom korejskom selu, rodila se djevojčica po imenu Narin. Njoj je sudbina predodredila strašan teret – u sebi nosi skriveni Yeouijoo....
 • X-Men (2000)

  Danas
  image
  Svako malo spora evolucija načini iznenadan, golem skok. U ne tako dalekoj budućnosti rezultat toga je mala grupa neobičnih ljudi s nevjerojatnim supermoćima. To...
 • Crveni repovi (2012)

  Danas
  image
  Najnovije produkcijsko ostavrenje Georga Lucasa sniman u posebnoj 3D tehnici zvuka. Najnovije produkcijsko ostvarenje Georga Lucasa, u režiji Anthonyja...
 • Batman v Superman: Zora pravednika (2016)

  Danas
  image
  Batman i Superman sukobljavaju se zbog različitih filozofija u vezi s vrstom junaštva potrebnim da se zaštiti svijet. Ipak, dvojac je ubrzo prisiljen suočiti se s...
TOP LISTE

Prijavi se