poster

Kulturni dnevnik

Kulturni dnevnik (2015)

informativni | Srbija

SADRžAJ

Povodom obeležavanja Dana srpske akademije nauka i umetnosti otvoren je Audiovizuelni arhiv i Centar za digitalizaciju SANU. Njen upravnik, Radoslav Zelenović, gost je Kulturnog dnevnika.
140 godina Kolarčeve zadužbine obeleženo je Svečanim skupom, dodelom godišnjih nagrada, koncertom i izložbom fotografija iz arhive.
U Sankt Peterburgu održan je Međunarodni kulturni forum, na kome je učestvovala i delegacija iz Srbije. Dodeljene su i Evropske pozorišne nagrade.
Nagrada za režiju„Bojan Stupica" za 2017. godinu,koju dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije, uručena je Andrašu Urbanu na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.
U Trsteniku su, tokom vikenda, održani 35. književni susreti "Savremena srpska proza", na kojima je predstavljen književni portret pisca Vladana Matijevića i održan okrugli sto pod nazivom "Poetika Miodraga Bulatovića i njeni refleksi u savremenoj srpskoj prozi".
Predstavljamo novu knjigu Maria Vargasa Ljose "Razgovori u Prinstonu", sačinjenu na osnovu snimljenih razgovora sa studentima o književnosti, kulturi i politici.
Vodimo vas u Rim na multimedijalni spektak "Francuski impresionisti od Monea do Sezana". Moderna tehnologija na originalan način obogaćuje stvaralaštvo velikana slikarstva, čija igra svetlosti i fluidnost aktuelnog trenutka u potpunosti obuzimaju posetioca i pretvaraju ga u protagonistu spektakla.
Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12 i 30č. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.
Realizator: Sanja Redžić

Fotografije

Kulturni dnevnikKulturni dnevnik

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Vremenska prognoza

    image
    Meteorolozi Nove BH će gledateljima pružiti najvažnije informacije o vremenskim prilikama u svakom dijelu Bosne i Hercegovine, po općeprihvaćenom i dobro...
  • Na kraju dana

    image
    U samo pet minuta doznajte sve o Zagrebu! Emisija Na kraju dana donosi vam sažete, objektivne i točne informacije o najaktualnijim vijestima koje su obilježile...
  • Vijesti Al Jazeera Balkans

    image
    Informativnu emisiju "Vijesti" pratite na kanalu Al Jazeera Balkans.
  • Dnevnik

    image
    Dnevnik Kanala Ri - svakoga dana u 19 sati. Reprize u 22 sata te na kraju programa u dva sata poslje ponoći i u sedam sati idućeg jutra. Ponuditi ćemo vam...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.