SADRžAJ

UTORAK - TV PRVA
Utorak 20. novembar u ponoć
VIRDŽINE
Virdžine su najstariji treći rod Evrope i tradicija koja ja u dubokoj i neraskidivoj vezi sa balkanskim narodima. Običaji i kodeksi ponašanja koji potiču još iz petnaestog veka i koji su zapisani u zakonima Leke Dukađinija na prostoru Severne Albanije, Kosova i Crne Gore ostali su nepromenjeni kroz vekove. Ali tradicija Virdžina ili žena koje su svetim zavetom odlučile da provedu život odričući se svog ženskog roda i držeći se statusa muškaraca, kroz nagli civilizacijski napredak u poslednjih nekoliko decenija su počele da izumiru. Svega je šačica njih ostala danas i to na kranjem jugu Kosova i u Severnoj Albaniji. Verovatno će ova tradicija u potpunosti pripadati prošlosti kroz svega jednu generaciju, a mi smo posetili ove zabačene oblasti i probali da ovekovečimo poslednje tragove arhaičnog života kao žive uspomene na vreme koje je nekada bilo.
Obožavaoci vanzemaljaca
Za Auterijus društvo iz Londona, vanzemaljci nisu neki zeleni čovečuljci, već su zapravo bogovi. VICE je imao priliku da prisustvuje njihovom godišnjem hodočašću, na mesto na koje se Isus prvi put spustio svemirskim brodom sa Venere.

Šta je VICE
Medijska onlajn platforma "Vice" (www.vice.com/rs) postigla je veliki uspeh u Srbiji, a deo njihovog bogatog sadržaja pratiti i na Prvoj srpskoj televiziji.
Srbija je 36. zemlja u kojoj kompanija VICE medija pokrenula lokalnu verziju svoje platforme, koja je odavno postala sinonim za istraživačko novinarstvo za nove generacije širom sveta.
"Činjenica da se VICE svuda u svetu obraća internet publici čini ga izborom mlađe populacije, onih koji žele vesti koje provociraju, pogledaju drugačije dokumentarne snimke i filmove i vide stvarnost kakva jeste", rečeno je u VICE
Nastao je 1994. u Kanadi kao pank magazin, da bi u narednih 20 godina izrastao u multimedijalnu mrežu u čijem su sastavu digitalni kanali, televizijski i filmski studio i izdavačka kuća.
VICE je u Srbiju stigao posredstvom Antena Grupe, internacionalne medijske grupacije sa sedištem u Grčkoj.

Fotografije

ViceViceViceViceViceViceViceViceViceViceViceViceViceViceViceViceViceViceViceVice

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.