Dani evropske kulturne baštine - Umetnost deljenja


SADRžAJ

Proglašena godinom Evropskog kulturnog nasleđa 2018-ta je istovremeno u znaku brojnih jubileja, međunarodnih skupova na polju struke i manifestacija.
Manifestacija "Dani evropske kulturne baštine" koja se tokom jeseni organizuje širom Evrope i u mnogim gradovima Srbije nudi kreativne programe sa ciljem da ljudi otkrivaju nešto što nisu znali na mestima na kojima to nisu očekivali.
U okviru "Dana evropske kulturne baštine" - "Umetnost deljenja" predstavljamo nekoliko zanimljivih tema: izložba Zavoda za zaštitu spomenika kulture "Moderna Beograda - arhitektonska baština prestonice", gravire Beograda iz 18. veka koje se nalaze u Muzeju grada Beograda, knjigovezački zanat i ukrašavanje knjiga, zaostavštinu jedne porodice s kraja 18. veka do sredine 20. veka, dvotomni katalog umetničke zbirke Dvorskog kompleksa na Dedinju, izložbu "Dunav u Srbiji - putovanje kroz tehničke muzeje" i drugo.
novinar saradnik: Dragana Daničićurednik emisije: Ivana Kovačević

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.