poster

Šta su sve tehnologije uradile za nas

Šta su sve tehnologije uradile za nas

informativni | Srbija

SADRžAJ

Primenjena hemija i fizika
Naučna i tehnička dostignuća su doprinela da se danas naučnici usko specijalizuju za istraživanja u pojedinim oblastima, ali i da tokom svojih istraživanja, sagledavaju probleme i otkrića u nauci kroz brojne multidisciplinarne aspekte. Pored korišćenja različitih pristupa i metoda u istraživanjima, naučnici se sve više bave i posledicama, odnosno primenom naučnih dostignuća. Ta neprestana korelacija između fundamentalnih i primenjenih naučnih istraživanja danas je u veoma intenzivnom međusobnom dinamičkom procesu.
Koliki je značaj uzajamnog razvoja fundamentalne i primenjene nauke moglo se videti i na međunarodnoj konferenciji o keramičkim materijalima koja je održana polovinom septembra ove godine u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.
U emisiji učestvuju: prof. dr Tibor Sabo, pomoćnik ministra za nauku, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja; akademik Zoran Popović potpresednik Srpske akademije nauka i umetnosti; prof. dr Vojislav Mitić Institut tehničkih nauka SANU i Elektronski fakultet, Univerzitet u Nišu, Predstenik Srpskog keramičkog društva; prof. dr Vilijam Farenholc, Univerzitet nauke i tehnologije u Misuriju, SAD; prof. emeritus Farad Golestani, Univerzitet u Teheranu, Iran; dr Olivera Milošević, Institut Tehničkih nauka SANU, predsednica Skupštine Srpskog keramičkog društva; prof. dr Tadačika Nakajama, Tehnološki univerzitet u Nagaoki, Japan; prof. dr Rajner Gadov, Univezitet u Študgardu, Nemačka; prof. dr Heli Jantunen, Univerzitet u Ouluu, Finska; pr Vina Tikare, Nacionalne laboratorije "Sandija", SAD; i prof. dr Volfgang Bil Prajs, "Savet za naprednu ekonomiju 21. veka", Beč, Austrija.
Urednica i autorka serije je Olivera Kosić, producentkinja Svetlana Bandić, organizatori Marko Stanić i Dragan Kostić, snimatelj Dragan Stanojković, muzička urednica Vladana Marković, mntažer Dušan Založnik.

Fotografije

Šta su sve tehnologije uradile za nas

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.