poster

Put u budućnost: Tri priče o Titu

Put u budućnost (2017)

dokumentarni | Srbija

SADRžAJ

Dokumentarna serija "Put u budućnost", nas vodi nas na putovanje kroz istoriju likovne umetnosti na našim prostorima od 1950. do 2000. godine.
Koristeći se neobičnom dramaturgijom, serija istražuje uzroke, posledice, povode, dešavanja, motive, inspiracije, umetničke pravce, likovne umetnike i njihova dela. Prva sezona, koja se sastoji od trinaest epizoda, prati dešavanja na likovnoj umetničkoj sceni od početka 1950-tih do početka 1970-tih godina.
Na uzbudljiv "Put u budućnost" vodi nas četvoro prezentera - Doktor No, svedok, savremenik i tumač dešavanja o kojima se govori; Istoričar umetnosti koji nas upoznaje sa najznačajnijim umetnicima, razdobljima, dešavanjima, događajima, umetničkim izrazima i poetikama; g-đica Trivija, obrazovana i atraktivna devojka koja zna svašta o svemu, te Poznavalac prilika, pronicljivi erudita i globtroter, koji temama daje širi istorijsko-politički kontekst.
Pomenutim progatognistima, u sklapanju slike, pomažu vrsni poznavaoci istorije, medija, mode, popularne muzike, pozorišta i filma - Radina Vučetić, Ana Martinoli, Darinka Mihajlović, Žikica Simić, Miloš Krečković, Aleksandar S. Janković.
Osim Beograda, u koji je veći deo serije smešten, putujemo u Zadar, Pariz, Veneciju, Valjevo, London, Deliblatsku peščaru, razgovaramo i sa učesnicima i svedocima - Petrom Omčikusom, Vladom Veličkovićem, Mrđanom Bajićem...
Autor/Poznavalac prilika: Boris Miljković

Fotografije

Put u budućnost: Tri priče o TituPut u budućnost: Tri priče o TituPut u budućnost: Tri priče o TituPut u budućnost: Tri priče o TituPut u budućnost: Tri priče o Titu

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.