poster

Studio znanja: Misli

Studio znanja (2016)

edukativni | Srbija

SADRžAJ

Otac Tadej je rekao da je misao snaga i moć, Platon da je razmišljanje razgovor duše sa samom sobom, a neurolog Švarc da količina pažnje usmerena na misli može da napravi promene u našem mozgu. Pratite Studio znanja, ove nedelje tema su nam misli.
Znamo da čovek često postaje ono što misli, a kako da od poplave misli odaberemo ono što nam je najbliže srcu, uvedemo misli u zdrave tokove i postanemo ono što želimo - najbolja verzija sebe, otkriće nam psihijatar i psihoterapeut Aleksandar Misojčić.
To je kada govorimo o čoveku, a kada razmatramo društvo, čini se da mediji predstavljaju misao društva. Kako oni utiču na socijalno biće, objasniće nam profesor umetnosti dr Amra Latifić sa Fakulteta za medije i komunikacije.
Razmišljali smo kako da najbolje ilustrujemo ovu temu i smislili - kroz sport, treninge ličnog razvoja i dostignuća robotike. Stručnjaci za to će se smenjivati na našoj sceni, zato nas pomno pratite. Uvek se trudimo da misli pretočimo u dela, a gosti koji nam sede u publici imaju zlatne ruke i pokazaće kako oni uspevaju da misli pretvore u slike. To su polaznici škole slikanja "Artino".
Pokušaćemo da odgonetnemo koja je snaga misli i kako da upravljamo njima i popravimo svoj život. Zato nas je i inspirisala sjajna poruka Henrija Forda: "Mislite li da možete - ili mislite da ne možete - u pravu ste!"
Autor i urednik serijala Studio znanja: Zoran ŽivkovićUrednik i voditelj emisije: Vinka MarinovićKovoditelj: Ivana MilenkovićReditelj: Darko Kamarit

Fotografije

Studio znanja: MisliStudio znanja: MisliStudio znanja: MisliStudio znanja: MisliStudio znanja: MisliStudio znanja: MisliStudio znanja: MisliStudio znanja: MisliStudio znanja: MisliStudio znanja: MisliStudio znanja: MisliStudio znanja: MisliStudio znanja: MisliStudio znanja: MisliStudio znanja: MisliStudio znanja: MisliStudio znanja: MisliStudio znanja: MisliStudio znanja: MisliStudio znanja: Misli

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Polarotor

    image
    Emisija o savremenoj tehnologiji.
  • Szerelmes földrajz

    image
  • Samoškolovanje

    image
    Samoškolovanjem do proširenja svijesti.
  • Lovački savjeti

    image
    Saznajte novosti u svetu lova i otkrijte nove savete uz emisiju Lovački saveti.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.