SADRŽAJ

U sklopu obeležavanja Dana korejske kulture 2018, koji traju od septembra do kraja oktobra pod sloganom "Upoznajmo se bliže", a u okviru Bemusa, u Kolarčevoj zadužbini nastupiće violinista Edvin Kim I pijanistkinja Natalija Mladenović.
Plesnu predstavu "San letnje noći" , koreografa isidore Stanišić, posle premijere na Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije u julu, večeras će premijerno moći da pogleda beogradska publika u BITEF teatru.
U okviru 57. Oktobarskog salona „Čudo kakofonije", sutra će se održati tri performansa na tri različite lokacije u Beogradu, a kao uvod u Dan performansa večeras će u Galeriji Artget biti održan razgovor sa umetnikom Rašom Todosijevićem i Simonom Kastetsom, direktorom Švajcarskog instituta, kao i promocija knjige FADE IN koju je je objavio Balkan Projects uz podršku Švajcarskog instituta.
U Rimu je otvorena izložba "Primitivna umetnost u skulpturi dvadesetog veka. Djakometi, Pikaso i ostali". Krepki, divlji stil Afrike i Okeanije sa svojim geometrijskim apstrakcijama iz osnove je promenio umetnost Zapadnag sveta, stvarajući plodno tle za radjanje kubizma.
U Nacionalnom muzeju u glavnom gradu Meksika izložen je jedan od najstarijih dokumenata iz vremena pre dolaska španskih kolonizatora. Knjiga Maja, kažu arheolozi, doprineće da se obogate saznanja o životu tog naroda Južne Amerike i jednoj od nastarijih civilizacija čovečanstva.
Gost Kulturnog dnevnika je slikar i pisac Mileta Prodanović, od 1. oktobra novi rektor Univerziteta umetnosti u Beogradu.
Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.
Realizator: Maja Mandić

Fotografije

Kulturni dnevnik
PREPORUKE
 • Transformers: Posljednji vitez (2017)

  Danas
  image
  Kad Optimus Prime pokrene misiju da spasi Cybertron uništenjem Zemlje, Bumblebee i Cade Yeager (Mark Wahlberg) moraju povesti Autobote protiv svog bivšeg...
 • Oktogon (1980)

  Danas
  image
  Scott James ostaje bez najboljeg prijatelja i upoznaje krug mafijaša poznat pod imenom 'Oktogon'. Ulazeći u njihovo društvo, shvaća da je možda jedan od njih...
 • Istinite laži (1994)

  Danas
  image
  Harry (Arnold Schwarzenegger) je uvijek ženi govorio da je prodavač računala, no zapravo je tajni agent koji provodi vrijeme ganjajući teroriste i sabotirajući...
 • Princ (2014)

  Danas
  image
  Nakon otmice kćeri sve se počinje mijenjati za umirovljenog ubojicu koji se, kako bi riješio ovaj slučaj mora vratiti u život kojega se davnih godina odrekao. U...
TOP LISTE

Prijavi se