SEZONA: 1

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Clark Gable vječni je veliki zavodnik: muževan, snažan, taman, ali je i tješitelj i zaštitnik. Njegovo ćemo ime zauvijek povezivati s ulogom Rhetta Butlera u filmu Prohujalo s vihorom. No veoma malo ljudi zna kako je on postao slavan. Redatelj Bertrand Tessier govori nam da ga je ravnateljica njegova kazališta Josephine Dillion, 17 godina starija od njega, pripremila za veliku karijeru.
Carole Lombard bila je kraljica američke komedije. Svojoj upadljivoj ljepoti pridodala je oštar humor i neobuzdanu maštovitost. Njih su se dvoje upoznali na snimanju filma Bez vlastitog muškarca. Kad su se zaljubili i vjenčali, bili su utjelovljenje idealnog para u očima cijelog svijeta. No iznenadna smrt Carole Lombard u avionskoj nesreći 1942. tragično je okončala njihovu romansu. Njezin je posljednji film bio Biti ili ne biti.
Clark Gable nikad se nije odrekao ranča na kojem su živjeli u Encinu u Kaliforniji. Glumio je u još mnogo filmova, još se dvaput oženio, no, prema kolegama, nikad više nije bio isti. Kad je umro 1960., pokopali su ga pokraj Carole Lombard. Isječci koje ćemo vidjeti uključuju filmove Dogodilo se jedne noći, Pobuna na brodu Bounty, Prohujalo s vihorom, Moj čovjek Godfrey i Crvena prašina. Njihovu vezu komentiraju Emily Carman, Daniel Selznick, E. J. Fleming, Steven Bingen i Marc Wanamaker.

Fotografije

Slavni holivudski parovi: Clark Gable i Carole LombardSlavni holivudski parovi: Clark Gable i Carole LombardSlavni holivudski parovi: Clark Gable i Carole LombardSlavni holivudski parovi: Clark Gable i Carole LombardSlavni holivudski parovi: Clark Gable i Carole LombardSlavni holivudski parovi: Clark Gable i Carole Lombard

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.