SADRŽAJ

52. BITEF, posle prologa i prve predstave u Glavnom programu, svečano otvara filozof Srećko Horvat u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde će biti izvedena predstava Svita br. 3 ''Evropa''. O BITEF-u i sa gostom Kulturnog dnevnika Oliverom Frljićem, jednim od najznačajnijih pozorišnih reditelja u Evropi.
Pre svečanog otvaranja 57. Oktobarskog salona, predstavljamo radove umetnika koje su selektovali umetnički direktori ovogodišnjeg Oktobarskog salona, Danijel i Gunar Kvaran.
U emisiji i o gostovanju Aleksandera Pejna u Beogradu, odgovornosti prema kulturnom nasleđu, o novom muzeju u Helsinkiju i drugim događajima iz kulture koji su obeležili petak i nedelju za nama.
Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija.
Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.
Realizator: Maja Mandić

Fotografije

Kulturni dnevnik
PREPORUKE

Signali nad gradom (1960)

Danas
image
Trudeći se osloboditi suborce iz bolnice okupirana grada, grupa partizana upada u neprijateljsku klopku, upravo u trenutku kad je sretan ishod akcije već bio na...

Svemirska stanica broj jedan (1977)

Danas
image
Čarls Brabejker je Nasin astronaut koji predvodi misiju na Mars. Nekoliko minuta pred lansiranje, ceo tim je bio prinuđen da napusti kapsulu i odloži istorijsku...

Ljubavnici (2013)

Danas
image
Veliki koraljni greben, 2020. g. Nakon opasnog urona kako bi spasio svoju ženu Lauru koja je zaglavila dok je istraživala olupinu britanskog kolonijalnog broda,...

Divlja vožnja (2001)

Danas
image
Mladi vozač utrka puca po šavovima usred sezone prvenstva pa pozivaju bivšeg prvaka da ga savjetuje.
TOP LISTE

Prijavi se