Kitajski dirigent in skladatelj Tan Dun, solisti in Orkester Slovenske filharmonije (Koncert za papirna glasbila, Simfonična pesnitev treh not)


SADRžAJ

Orkester Slovenske filharmonije je v abonma povabil z oskarjem in grammyjem nagrajenega kitajskega skladatelja in dirigenta Tan Duna, ki s svojim delom briše meje med klasično glasbo in multimedijskim oziroma sodobnejšim pristopom ustvarjanja.
Pod njegovo taktirko je orkester izvedel tudi Koncert za papirna glasbila in orkester ter Simfonično pesnitev treh not.
Koncert za papirna glasbila in orkester obuja delček danes povsem pozabljene kitajske tradicije, ko so šamani ob pomembnih dogodkih v tamkajšnjih vaseh na papir proizvajali najrazličnejše zvoke, ki so imeli transcendenten pomen. Solisti so Čuču Rong, Matevž Bajde, Franci Krevh.
Simfonično pesnitev treh not pa je Dun napisal v počastitev 70. obletnice Placida Dominga leta 2011. Zaradi krajših vokalnih vložkov se je je oprijela oznaka simfonična opera.

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.