poster

Svijet jazza: Christian McBride big band

Svijet jazza (2017)

dokumentarni, glazbeni | Hrvatska

SADRžAJ

Kad je Christian McBride krajem siječnja 2018. dobio Grammyja za album Bringin' It, već je odavna bila dogovorena proljetna europska turneja njegova Big Band. Tada se već znalo da će s tim svojim veličanstvenim orkestrom doći i u Hrvatsku.
Tradicija big benda u jazzu je iznimno važna, a Big Band Christiana McBridea, jednog od najboljih jazz basista na svijetu, uživa doista povlašteni status. McBride je snimio na desetke albuma, samostalnih, ali i u pratnji zvijezda. S big bendom se okušao tek 2011. i odmah, prvim albumom, "The Good Feeling", osvojio Grammyja u kategoriji jazz orkestra. A onda je, nakon stanke od šest godina, snimio novi album, "Bringin' It" i ponovno osvojio nagradu Grammy.
Christian McBride komponira i radi aranžmane, ali poseže i za tuđim skladbama i tuđim aranžmanima i to čini njegov repertoar gotovo pa jedinstvenim.
Ima li Christian McBride najbolji big bend na svijetu? Teško je to reći, ali nakon koncerta u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, tko zna hoćemo li ikada više imati prilike čuti bolji.
Urednica i redateljica: Melanija Pović Jagarinec
Suradnici i novinari: Davor Hrvoj, Saša Drach
Facebook/SvijetJazza

Fotografije

Svijet jazza: Christian McBride big bandSvijet jazza: Christian McBride big bandSvijet jazza: Christian McBride big bandSvijet jazza: Christian McBride big bandSvijet jazza: Christian McBride big bandSvijet jazza: Christian McBride big bandSvijet jazza: Christian McBride big bandSvijet jazza: Christian McBride big band

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.