SEZONA: 1

EPIZODA: 98

SADRžAJ

Početak je školske godine, a s povratkom s godišnjih odmora djeca se vraćaju i u vrtiće. Upravo onda kada se kreću u kolektivima, često dobiju iritantne malene parazite - uši. Kako bi razbili neke zablude vezane uz njihovu pojavu, ekipa Zdravlja na kvadrat razgovarala je sa stručnjacima iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar.
Liječnici stalno ponavljaju kako sistematski pregledi igraju ključnu ulogu u prevenciji i ranom otkrivanju različitih bolesti. Kako izgleda sistematski pregled za djecu, koliko često se obavlja, tko ga obavlja i zašto je važan?
Živimo u društvu u kojemu je poželjno ispijati alkohol i to u svakoj prilici. Rođendani, vjenčanja, krstitke, romantične večere… alkohol se povezuje čak i sa sportom pa tako mnogima gledanje utakmice bez piva nema smisla. No, potiče li takva okolina razvoj alkoholizma i što kada povremena zdravica postane svakodnevna potreba?
Moždani udar naglo je nastali neurološki poremećaj uzrokovan poremećajem cirkulacije u mozgu što dovodi do nedovoljne opskrbe određenih dijelova mozga kisikom i hranjivim tvarima. Kako ga prepoznati na sebi, kako na drugome i kako reagirati? Ako znamo kako, možda sebi ili drugome možemo spasiti život.

Fotografije

Zdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadrat

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.