SEZONA: 1

EPIZODA: 4

SADRžAJ

Četvrta epizoda bavi se poviješću ženskih pokreta i analizira "što je nama naša borba dala...". Je li danas arhetipski heteroseksualni muškarac ugrožena vrsta? I je li uopće moguća ravnopravnost različitosti?
Sve donedavno od žene se očekivalo da stupi u brak zbog materijalne sigurnosti i ugleda u društvu. Od muškarca se očekivalo da pridržava kapute, ne psuje u ženskome društvu i da ispija zavidne količine piva.
To je bio recept za uspješnu vezu - uz stanovite kompromise...
U međuvremenu su ispravljene mnogobrojne povijesne i običajne nepravde koje su ženu stavljale u podčinjen odnos prema muškarcu. To se nije dogodilo preko noći, nego je posljedica dugogodišnje borbe za emancipaciju žena.
S vremenom se ta "borba" usustavila i razvila u moderne feminističke pokrete.
Na barikadama tih pokreta najčešće su bile žene, ali povijesna zbivanja i postupna demokratizacija društva pridonijeli su ostvarivanju ideje o jednakosti.
No reklo bi se da su vodeći simptomi današnjeg društva i većine odnosa upravo nerazumijevanje, gubitak komunikacije, disharmonija te nemogućnost ostvarenja kvalitetnih ljubavnih i obiteljskih odnosa.
Je li nam u dugogodišnjoj borbi za jednakost spolova promaknulo da se oni ipak razlikuju u nekim svojim temeljnim svojstvima i da ne možemo biti - ono što nismo?

Fotografije

Adam i Eva: Na barikade!Adam i Eva: Na barikade!Adam i Eva: Na barikade!Adam i Eva: Na barikade!Adam i Eva: Na barikade!Adam i Eva: Na barikade!Adam i Eva: Na barikade!Adam i Eva: Na barikade!

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Kajkavci

    image
    "Kajkavci" je popularni program koji slavi kulturu, tradiciju i način života kajkavskog govornog područja Hrvatske.
  • Helikopterska hitna služba (2016)

    image
    Prati liječnike i bolničare Yorkshire Air Ambulance Servicea.
  • Hartz Rot Gold (2022)

    image
    Tägliche Variante der Sozialdoku, in der Menschen aus Bremerhaven und Gelsenkirchen in ihrem Alltag mit Hartz IV begleitet werden. So hoffen etwa Nico und Jenny...
  • Dalmatinski kalendar

    image
    Što se događalo na području Dalmacije kroz davnu prošlost, pogledajte u emisiji "Dalmatinski kalendar"!
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.