poster

Vrijeme je za jazz: Happy Birthday, Mister Morgen!, Danijel Čačija i Jazz orkestar HRT-a, 1. dio

Vrijeme je za jazz (2016)

glazbeni | Hrvatska

Ocjena korisnika: 1/10
(3 glasa)

SEZONA: 1

EPIZODA: 1

SADRžAJ

29. siječnja navršilo se sto godina od rođenja najuspješnijeg glazbenika hrvatske popularne glazbe druge polovice 20. stoljeća Ive Robića. Bio je pobjednik prvog domaćeg festivala zabavne glazbe 1953. u Zagrebu, sa skladbom Ta tvoja ruka mala, te prvog festivala u Opatiji s pjesmom Mala djevojčica (1958.). Uspješno je radio prepjeve i svjetskih šlagera. Od 1949. do 1958. objavio je 62 velika singla i tri LP ploče. Snimio je prvu pjevanu solističku LP ploču u SFRJ, pod nazivom Pjeva vam Ivo Robić, a albume mu objavljuju i češki Supraphon, njemački Polydor i američki Laurie. Svjetski uspjeh postigao je 1960. pjesmom Sutra (Morgen) koja je zauzela visoka mjesta na svjetskim ljestvicama hitova, dosegla milijunsku nakladu i osigurala mu besmrtni nadimak 'Mister Morgen'. Nastavlja nizati međunarodne hitove i uspjehe, među kojima je i Fremde in der Nacht koju je 1966. u SAD-u, kao Strangers in the Night, preuzeo i proslavio Frank Sinatra.
Ta tvoja ruka mala, Serenada Opatiji, Jabuke i trešnje samo su neki od evergreena koji se još uvijek pamte na ovim prostorima, a mnoge je sam napisao: Srce, laku noć, Ja ću doć, Za tobom čeznem, Ne plači, Ko nježni cvijet i Samo jednom se ljubi.
Na koncertu u dvorani Gorgona Muzeja za suvremenu umjetnost u Zagrebu Jazz orkestar HRT-a provest će nas kroz ostavštinu Ive Robića uz gosta Danijela Čačiju koji gradi karijeru uspješnog i nagrađivanog jazz vokalista i kojem glazba Ive Robića zauzima posebno mjesto u vlastitu izričaju.

Fotografije

Vrijeme je za jazz: Happy Birthday, Mister Morgen!, Danijel Čačija i Jazz orkestar HRT-a, 1. dioVrijeme je za jazz: Happy Birthday, Mister Morgen!, Danijel Čačija i Jazz orkestar HRT-a, 1. dioVrijeme je za jazz: Happy Birthday, Mister Morgen!, Danijel Čačija i Jazz orkestar HRT-a, 1. dioVrijeme je za jazz: Happy Birthday, Mister Morgen!, Danijel Čačija i Jazz orkestar HRT-a, 1. dioVrijeme je za jazz: Happy Birthday, Mister Morgen!, Danijel Čačija i Jazz orkestar HRT-a, 1. dioVrijeme je za jazz: Happy Birthday, Mister Morgen!, Danijel Čačija i Jazz orkestar HRT-a, 1. dioVrijeme je za jazz: Happy Birthday, Mister Morgen!, Danijel Čačija i Jazz orkestar HRT-a, 1. dioVrijeme je za jazz: Happy Birthday, Mister Morgen!, Danijel Čačija i Jazz orkestar HRT-a, 1. dioVrijeme je za jazz: Happy Birthday, Mister Morgen!, Danijel Čačija i Jazz orkestar HRT-a, 1. dioVrijeme je za jazz: Happy Birthday, Mister Morgen!, Danijel Čačija i Jazz orkestar HRT-a, 1. dioVrijeme je za jazz: Happy Birthday, Mister Morgen!, Danijel Čačija i Jazz orkestar HRT-a, 1. dioVrijeme je za jazz: Happy Birthday, Mister Morgen!, Danijel Čačija i Jazz orkestar HRT-a, 1. dioVrijeme je za jazz: Happy Birthday, Mister Morgen!, Danijel Čačija i Jazz orkestar HRT-a, 1. dioVrijeme je za jazz: Happy Birthday, Mister Morgen!, Danijel Čačija i Jazz orkestar HRT-a, 1. dioVrijeme je za jazz: Happy Birthday, Mister Morgen!, Danijel Čačija i Jazz orkestar HRT-a, 1. dioVrijeme je za jazz: Happy Birthday, Mister Morgen!, Danijel Čačija i Jazz orkestar HRT-a, 1. dioVrijeme je za jazz: Happy Birthday, Mister Morgen!, Danijel Čačija i Jazz orkestar HRT-a, 1. dioVrijeme je za jazz: Happy Birthday, Mister Morgen!, Danijel Čačija i Jazz orkestar HRT-a, 1. dioVrijeme je za jazz: Happy Birthday, Mister Morgen!, Danijel Čačija i Jazz orkestar HRT-a, 1. dioVrijeme je za jazz: Happy Birthday, Mister Morgen!, Danijel Čačija i Jazz orkestar HRT-a, 1. dio

Recenzije


Recenzirao/la TomislavBlues
petak, 27. kolovoza 2021. 11:46
Renato Rožić, čovjek koji se druži sa glazbenicima.
Lajkaj recenziju
0 komentara

PREPORUKE
  • Glazbeni mix

    image
  • Muzički miks

    image
    Muzički miks...
  • Turbo folk

    image
    Turbo folk je popularna TV emisija na BN muzičkom kanalu koja donosi najnovije hitove i uzbuđenje iz svijeta turbo folka.
  • Dobar dan

    image
    Opustite se uz najbolje hitove.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.