SEZONA: 1

EPIZODA: 13

SADRžAJ

Druge subote u kolovozu sve su oči uprte baš u dolinu Neretve, i to zahvaljujući grupi entuzijasta koji su od utrke lađa, tradicijskih plovila ovoga kraja, napravili jednu posve novu tradiciju! Lako je zavoljeti entuzijazam, pa je i ova lađarska priča postala posve zarazna - i za sudionike čiji broj nezaustavljivo raste, ali i za turiste, koji su u dolini dobili još jedan izlet za pamćenje.
Vožnja uskim kanalima i rukavcima Neretve u tradicionalnoj neretvanskoj lađi nazvana je Neretva foto safari i nesumnjivo spada u najljepše pothvate za bilo kojeg turista! Ovdje doista imate što za vidjeti - izlet lađom uključuje male tajne nadaleko poznatih delicija i jedinstveni pogled na prirodu od koje zastaje dah.
Kad spojite paraglajding i windsurfing dobijete kite surfing, a kad ga smjestite na ušće Neretve, imate pravi raj za avanturiste i još jedan turistički potencijal ovoga kraja. Zbog svog jedinstvenog zemljopisnog položaja, ušće Neretve prava je oaza za kite surfere. Ovaj relativno novi ekstremni sport na vodi u posljednjih nekoliko godina privlači sve više profesionalaca ali i početnika, a Coolturist vam zašto.
Tri kilometra od Metkovića, u naselju Vid, čeka nas još jedna nezaobilazna destinacija za ljubitelje povijesti. Na nekadašnjem antičkom forumu rimskog grada Narone danas se nalazi Arheološki muzej Narona, s eksponatima čak iz trećeg stoljeća prije Krista. Osim vrijednoj kolekciji, muzej je dom i brojnim kulturnim zbivanjima, poput promocija knjiga i Rimske noći, koja baš usred turističke sezone gostima predstavlja život antičke Narone.

Fotografije

CoolturistCoolturistCoolturistCoolturistCoolturistCoolturistCoolturistCoolturist

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • On va plus loin

    image
  • Kulturni dnevnik (2015)

    image
    Pratite Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici,...
  • Za kormilom

    image
    Za kormilom je informativna emisija u kojoj pratimo različita zbivanja s lokalne scene. Kroz razgovor s gostima saznajte aktualne i zanimljive novosti.
  • The Vibe

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.