SADRŽAJ

Pariz važi za najlepše svetsko turističko odredište. Turiste privlače istorijski spomenici i mogćnost da sa njima putuju kroz vreme.
Gde se nalaze antički koreni ovog grada? Od samog početka razvoja arheologije, naučnici istražuju i šta se nalazi ispod Pariza.
U 19. veku došli su do izuzetnih otkrića: mitska, antička Lutecija, za koju se mislilo da je zauzimala samo ostrvo Site u središtu grada, zapravo je bila veoma veliki grad. Bio je to mali Rim na obali reke Sene.
Ostaci starog grada rasplamsali su maštu ljudi i njihove vizije o nekadašnjem luksuznom životu i svečanostima donetim iz Rima početkom prvog milenijuma.
Ali kako su zaista živeli stanovnici Lutecije u galsko-romanskom periodu? Razni pisci su tokom vekova opisivali Pariz, ali su retki među njima bili svedoci života u Luteciji.
Uz pomoć arheologa i zaljubljenika u istoriju, emisija pokušava da oživi istoriju antičkog Pariza... Nova trodimenzionalna tehnologija danas nam omogućava da sastavimo veliku arheološku slagalicu.
Urednik je Nevena Todorović.

PREPORUKE
 • U ime kralja 2 (2011)

  Danas
  image
  Granger- ratnik u srednjem vijeku je poslan na zadatak da ispuni drevno proročastvo. Osvećujući se za ratom zahvaćeno Kraljevstvo Ehb, on se sprijateljuje sa...
 • Jurski park 2 (1997)

  Danas
  image
  InGen korporacija, koja je radila na projektu oživljavanja dinosaura, nalazi se u velikim dugovima prije svega zbog tužbi sa svih strana. Na čelu InGena više nije...
 • Need for Speed (2014)

  Danas
  image
  U ovom adrenalinskom filmu radnja se vrti oko priče street-racera Tobeyja Marshalla (Aaron Paul iz serije Breaking Bad) koji sudjeluje u utrci koja se vozi preko...
 • Partneri u akciji (2002)

  Danas
  image
  Triler. Jack Cunningham (A. Assante) bivši je policajac koji se nakon obiteljske tragedije zaposlio kao zaštitar. Pomažući bivšem kolegi da prikupi dokaze protiv...
TOP LISTE

Prijavi se