poster

Kulturni dnevnik

Kulturni dnevnik (2015)

informativni | Srbija

SADRžAJ

Šesti "Boljšoj" festival svečano će biti otvoren 14. jula na Mećavniku. Specijalni gosti festivala na kojem mladi talenti iz muzičkih škola i akademija uče od afirmisanih umetnika, biće Nemanja Radulović, Julijan Rahlin, Roman Simović i Denis Macujev. Do 17. jula nastupiće Kamerni orkestar škole muzičkih talenata iz Ćuprije, američki gitarista Geri Lukas i grupa "Leb i sol". O festivalu govori kompozitor i član žirija Zoran Komadina, gost Kulturnog dnevnika.
U Kulturnom dnevniku govorimo o projektu "Mladost u šezdesetoj" koji preispituje potencijale kulture u redefinisanju socijalnog okruženja, o novosadskoj promociji romana Branke Krilović "Prekasno" i o specijalnom gostu Međunarodne letnje škole latinoameričkih studija, kubanskom filozofu Raulu Fornetu Betankuru, poznatom po studijama iz oblasti kulture. U rubrici Reč kritike - o predstavi "Šest likova traži autora" u režiji Olivera Frljića. Iz sveta stiže priča o retrospektivnoj izložbi Gerharda Rihtera u Potsdamu.
Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.
urednik Snežana Stamenković Jojićrealizator Maja Mandić

Fotografije

Kulturni dnevnikKulturni dnevnik

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.