SEZONA: 1

EPIZODA: 91

SADRžAJ

Znate li što je kortizol? Znate li koja je njegova uloga u našem organizmu? Riječ je o steroidnom hormonu koji se luči u kori nadbubrežne žlijezde. Najpoznatiji je kao hormon koji pomaže u regulaciji stresa, a ekipa Zdravlja na kvadrat istražila je koje su sve njegove zadaće u našem organizmu.
Što dovodi do trovanja hranom, koja vrsta hrane može biti posebno problematična i zašto, kada su trovanja hranom najčešća i zašto je ljeti aktualna salmonela? Kroz razgovor sa sugovornicom iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar ekipa Zdravlja na kvadrat donosi odgovore na sva ova, i mnoga druga pitanja.
Zmije su životinje od kojih se mnogima sledi krv u žilama, no također i životinje koje mnogi vole. Odgovore na pitanja zašto se ljudi većinom boje zmija, koliko je njihov ugriz opasan i ugriz kojih zmija je opasan, ekipa Zdravlja na kvadrat saznala je u zagrebačkom Zoološkom vrtu.
Tjelesna aktivnost izuzetno je važna za naše zdravlje. A kako nemaju svi niti vremena niti novca za odlaske u teretane ili na neke grupne programe, Zdravlje na kvadrat svojim se gledateljima trudi pokazati vježbe za koje koristite isključivo vlastito tijelo. Zanimljiv set vježbi pripremio je diplomirani kineziolog Tomislav Dolušić!

Fotografije

Zdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadrat

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • taff (1995)

    image
    taff - a tabloid magazine on ProSieben.
  • Art kvart

    image
    „Art Kvart“ svake sedmice donosi najbolje i najvažnije vijesti o umjetnosti i kulturi, o umjetnicima i njihovim muzama, o sestrinstvu i drugarstvu, o znanju i...
  • Poslovni kutak

    image
    Poslovni kutak vam donosi sve što trebate znati o ekonomskim i poslovnim događajima.
  • Racemax

    image
    RaceMAX Motorsports is a weekly series showcasing the very best in motorsports from Formula 1 and Indy Car, to the worldŐs most prestigious events in...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.