Ocjena korisnika: 10/10
(2 glasa)

SEZONA: 1

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Neki sanjaju o domu, neki o ljubavi, djeci, sigurnosti, miru. Vaši susjedi imaju snove baš poput vas. Ali, mogu li se oni ostvariti u Sisku? Grad udaljen samo 60 km od Zagreba nekada je bio ponos državne industrije, a posljednjih godina zatvaranjem rafinerije i željezare ostaje bez stanovnika. U prazne državne stanove Republika Hrvatska smješta osobe kojima je odobrena međunarodna zaštita pa lokalni Siščani dobivaju nove susjede iz Sirije, Obale Bjelokosti, Irana, Kameruna, Turske.
Dobiti azil u Hrvatskoj znači da su u svojim zemljama bili izloženi opasnoj diskriminaciji uvjetovanoj pripadnošću manjinskim skupinama ili kulturnim običajima koji ne mare za osobne životne izbore. Safiatou je napustila Obalu Bjelokosti u složenim okolnostima i želi samo jedno: "Pustite me sanjati!" Sanjati o domu, djeci i ljubavi. Zahida je bila djevojčica kad je s obitelji pobjegla iz ratne Sirije. S devet godina radila je u tvornici i sanjala o školi. Danas sanja kako postati odvjetnica koja će braniti ljude.
U zemlji koja im često nije bila željena destinacija, u gradu u kojem i domaći muku muče s radnim mjestima, visokim cijenama stanova i obnovom nakon razornog potresa u prosincu 2020., izbjeglicama pomažu volonteri, udruge i mobilni tim za integraciju Centra za kulturu dijaloga, Azra i Ilvana.
Izvršni producenti, EBU: Frans Jennekens, Daniela Draštata

Fotografije

Novi susjedi: Prljavo stubišteNovi susjedi: Prljavo stubišteNovi susjedi: Prljavo stubišteNovi susjedi: Prljavo stubišteNovi susjedi: Prljavo stubište

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.