poster

Inspektor Rex

Kommissar Rex (1996)

akcija, drama, triler, kriminalistički, misterija | Austrija, Njemačka

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u državi

SEZONA: 16

EPIZODA: 31

SADRžAJ

Ova kriminalistička serija je zbog svoje iznimne popularnosti te popularnosti glavnog protagonista, psa Rexa, doživjela više od deset sezona. Od 2007.godine serija je producirana u Italiji, gdje je također doživjela veliku popularnost. Radnja serije smještena je u Rimu, a Rex i dalje je omiljeni član kriminalističkog odjela, koji sve zadivljuje svojom inteligencijom i sposobnošću. Za ulogu psa Rexa izmjenjivalo se nekoliko pasa. Do 2000. godine Rexa je glumio pas Reginald von Ravenhorst, kojeg je zamijenio Rhett Butler, a u najnovijem izdanju glumi ga američki pas Henry.
Ova omiljena i kultna serija prati odvažnog i po mnogočemu iznimnog policijskog psa Rexa i njegovog vlasnika i trenera Mosera koji je zbog Rexovih uspjeha često u drugom planu. Kao što to obično biva u serijama sa životinjama Inspektor Rex je pametniji od većine svojih ljudskih kolega. Ova serija ne pokušava biti pretenciozna poput nekih sličnih formata, već okvir policijske serije koristi za prikazivanje plemenite ljubavi i odanosti čovjeka i psa. Radnja serije smještena je u Beč, a njegova bezvremenska ljepota i tradicija kojom odiše daje posebnu privlačnost ovoj seriji. Jednostavnost serije i neodoljivi pas Rex tajna su njene privlačnosti.
Prve epizode ove austrijske dramske serije snimljene su 1994., a 2008. snimljene su i nove epizode u austrijsko-talijanskoj koprodukciji. Serija prati rad odjela kriminalne policije, točnije odjel za umorstva (Mordkommission), koji čine trojica policajaca te njemački ovčar Rex. Osim što je pas tragač, Rex je i dodatan par očiju i ušiju svoga tima.
Originalni tim činili su Richard Moser, Ernst Stockinger te Peter Höllerer, njihovom timu asistirali su i forenzičar Dr Leo Graf te umirovljeni policajac Max Koch. Originalna postava doživjela je brojne izmjene, pa je tako Dr Leo Graf ostao njezin jedini član. Serija je zbog svoje iznimne popularnosti doživjela čak dvanaest sezona. U kasnijim sezonama pojavljuju se Christian Böck umjesto Stockingera, zatim Alexander Brandtner umjesto Mosera, te Fritz Kunz umjesto Höllerera. Do 2000. godine Rexa je glumio pas Reginald von Ravenhorst, a i u samoj seriji dalo se naslutiti da je to zapravo Rexovo 'pravo' ime. Reginalda je zamijenio Rhett Butler, a u najnovijem izdanju 2008. glumi ga američki pas Henry.
Rexa i njegovog trenera Mosera upoznajemo u trenutku kada je Rexov prijašnji trener ubijen. Moseru, koji se netom razveo, pažnju privuče traumatizirani policijski pas, oslobađa Rexa iz kaveza te dvojac nastavlja raditi na slučaju koji je doveo do smrti Rexova trenera. Početak je to brojnih pustolovina kroz koje će prolaziti taj hrabri dvojac.

Fotografije

Inspektor RexInspektor RexInspektor RexInspektor RexInspektor RexInspektor RexInspektor RexInspektor RexInspektor RexInspektor RexInspektor RexInspektor RexInspektor RexInspektor RexInspektor RexInspektor RexInspektor RexInspektor RexInspektor RexInspektor Rex

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Cobra 11 - Specijalci s autoputa (1996)

    image
    Oni su uistinu najbrži i najžešći - policajci s autoputa! Najuspješniji njemački akcijski serijal, serija koja je tijekom 15 godina postala hit i etablirala se...
  • Umetnost zločina (2017)

    image
    A policeman teams up with an art expert to investigate crimes
  • Odstrel (2007)

    image
    Nakon povratka kući iz Nigerije, gdje su ga teroristi oteli i svakodnevno tukli, državni špijun Michael Westen (Jeffrey Donovan) neočekivano dobiva otkaz, odnosno...
  • CSI: Miami (2002)

    image
    Najavljena kao dio iznimno gledane serije CSI, CSI: Miami u Sjedinjenim je Državama premijeru imao 23. rujna 2002. na televizijskoj mreži CBS. Ta je premijera...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.