SEZONA: 1

EPIZODA: 4

SADRžAJ

Mirna i Raša. Kao sve rijeke jadranskog sliva i ove se rađaju podno planina koje kao da brane taj krhki svijet. Ovdje je to planina Učka, zanimljiv svijet je mitska Istra, a čak dvije ljepotice izlaze iz njezinih njedara i ulijevaju se u more - Mirna i Raša. Nije lako doći do njihovih izvora u gustim šumama. Pripitomljena toka razlijevaju se u podnožju istarskih gradova tvrđava, a onda se susreću s morem prepuštajući svoju ljepotu morskoj. I tu istražujemo estuarije koji su bogati planktonom, školjkašima, rakovicama. To privlači druge vrste, od listova pa čak i jegulja. Ta biološka raznolikost obogaćuje Istru, a upravo je u tome nemjerljiv doprinos naizgled malih rijeka Mirne i Raše.
Snimatelj kopna: Hrvoje Bobetić
Podvodni snimatelj: Miro Andrić

Fotografije

Ušća rijeka: Mirna i RašaUšća rijeka: Mirna i RašaUšća rijeka: Mirna i RašaUšća rijeka: Mirna i RašaUšća rijeka: Mirna i RašaUšća rijeka: Mirna i RašaUšća rijeka: Mirna i RašaUšća rijeka: Mirna i RašaUšća rijeka: Mirna i RašaUšća rijeka: Mirna i RašaUšća rijeka: Mirna i RašaUšća rijeka: Mirna i RašaUšća rijeka: Mirna i RašaUšća rijeka: Mirna i RašaUšća rijeka: Mirna i RašaUšća rijeka: Mirna i RašaUšća rijeka: Mirna i RašaUšća rijeka: Mirna i RašaUšća rijeka: Mirna i RašaUšća rijeka: Mirna i Raša

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.