SEZONA: 5

EPIZODA: 8

SADRžAJ

Na ulicama berlinske radničke četvrti užurbana je vreva. Automobili i prolaznici jure, nitko ne primjećuje mladu, sitnu Vijetnamku, koja zbunjeno tetura ulicom. Na licu i rukama 18-godišnjakinje vide se jasni tragovi nasilja. Ona pada, ponovno ustaje, naposljetku je na kraju snaga i ruši se. Tek tada se neki muškarac saginje nad njom i zove pomoć.
Među liječnicima u bolnici odmah je zavladala uzbuna. Također, hitno su pozvali i glavnog inspektora Schumanna jer je Lin očito mučena i zlostavljana. No mlada Vijetnamka nije u stanju razgovarati o svom užasnom iskustvu. Unatoč Schumannovu suosjećajnom pokušaju da sazna više o počiniteljima, Lin uporno šuti. Ni roditelji mlade žene ni njezin brat Tan, koji vode mali restoran u vijetnamskom trgovačkom centru, nemaju pojma ni o čemu. Pa ipak, čini se da obitelj zna više nego što priznaju istražiteljima. Schumann je uvjeren da napad na Linu nije bio seksualno motiviran čin, nego čin osvete ili upozorenja da se pritisne roditelje mlade Vijetnamke.
Zapravo, Tien, šef trgovačkog centra, uskoro će se naći na meti istražitelja. On svakako nije nevinašce: optuživan je za iznudu, trgovinu ljudima, pa čak i za ubojstvo, ali dosad mu ta kaznena djela nisu mogli dokazati. No primjedba jedne Linine kolegice navodi Schumanna i kolege na još jedan vrući trag. Navodno su Lin prisilno odvukli u automobil Tan i njegov prijatelj Jens Luckow. Nešto poslije potonjeg pronalaze ubijenog. Svi dokazi upućuju na to da je Luckow bio umiješan u ilegalnu međunarodnu trgovinu ljudima. Očito je s Tanom švercao Vijetnamce u Njemačku. No je li mladić stvarno zlostavljao Lin? Iz kojeg razloga? Kada Schumann sazna da je Linina obitelj ilegalno živjela u Njemačkoj i da je zbog toga mogla biti ucjenjivana, slučaj odjednom dobiva presudan zaokret.

Fotografije

Inspektor SchumannInspektor SchumannInspektor SchumannInspektor SchumannInspektor SchumannInspektor SchumannInspektor SchumannInspektor Schumann

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.