EPIZODA: 5

SADRžAJ

Nakon brojnih porođajnih muka žensko pjevanje se u svoj svojoj ljepoti dokazalo sredinom 80-ih. U Omiš stiže sve više zagrebačkih klapa. Njih čine studenti koji dolaze iz svih dijelova Dalmacije pa se postavlja pitanje kako te klape trebaju pjevati na splitski, dubrovački, šibenski ili možda otočki način. U Omišu se počinju organizirati autorske večeri. Sve je više sjajnih novih skladbi. Tako skladbom "Sutra će te ponit" počinje suradnja dvojice vrhunskih autora, pjesnika Jakše Fiamenga i skladatelja Krešimira Magdića. Klapski pjevači ubrzo će u velikom broju krenuti na bojišnicu no unatoč agresiji na Hrvatsku klapska pjesma nikada neće utihnuti. Upravo u klapskom krugu nastaju neke od najljepših domovinskih skladbi. Na festivalu se napokon organizira i posebna ženska natjecateljska večer. Upirući pogled prema pop glazbi, počinju se tražiti novi izazovi što će privući novu mladu publiku.
Stručni suradnici: Joško Ćaleta i Bojan Pogrmilović

Fotografije

Klapska pjesma - od konobe do svjetske kulturne baštineKlapska pjesma - od konobe do svjetske kulturne baštineKlapska pjesma - od konobe do svjetske kulturne baštine
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.