SEZONA: 2

EPIZODA: 18 - RILEY + AIRPLANE

SADRžAJ

Znanje i snalažljivost njegovo su najjače oružje. Kultna akcijska krimi-serija „MacGyver“ prikazivala se na ABC-ju od 1985. do 1992. i bila iznimno popularna diljem svijeta. Tada je glavna uloga pripala Richardu Deanu Andersonu, čiju je karijeru obilježila uloga neobičnog istražitelja MacGyvera, koji je postao toliko omiljen da su izvedenice njegova imena dobile posebno značenje. Primjerice, macgyverizam označava snalažljivost i sposobnost činiti nemoguće i kreirati nešto posebno i korisno iz beskorisnih djelića. I prema uzoru na tu legendarnu seriju, CBS 2016. godine vraća priču o Angusu Macu MacGyveru, kojeg je utjelovio glumac Lucas Till, prikazujući tajnog agenta u mlađim danima. Redatelj i producent James Wan ponajprije je želio napraviti reboot originalne serije u obliku filma, no naposljetku se odlučio za seriju i nije pogriješio jer je 2017. dobila priznanje People’s Choice Awards za najbolju novu tv-seriju. Izvršni producenti serije Lee David Zlotoff i Henry Winkler tvrde da je „novi MacGyver“ emocionalniji, a gledatelje najviše veseli što će „originalni MacGyver“, Richard Dean Anderson, često gostovati u seriji o tajnom agentu koji švicarskim nožem, žvakaćom gumom ili spajalicom uspijeva riješiti baš svaki problem. Novu je sezonu gledalo u prosjeku deset milijuna gledatelja, a čak 11 milijuna bilo je uz finale sezone serije, ponajprije zato što su se autori držali originala koji su približili mlađim generacijama. Angus Mac MacGyver (Lucas Till) osniva tajnu organizaciju unutar američke vlade i koristi svoj izvanredni talent i golemo znanje za spašavanje života, a brzo promišljanje i hitna rješenja njegova su svakodnevica. U njegovu su timu bivši agent CIA-e Jack Dalton (George Eads), koji se za razliku od Maca ne ustručava koristiti vatreno oružje, bivša terenska agentica Patricia Thorton (Sandrine Holt) te sarkastična i nepredvidiva hakerica Riley Davis (Tristin Mays). Svi oni u raznim visokorizičnim misijama, a naoružani ponajprije snalažljivošću, pokušavaju spasiti svijet. U slobodno vrijeme MacGyver se zabavlja s cimerom i najboljim prijateljem, ambicioznim Wiltom Bozerom (Justin Hires).
Uz glavnoga glumca Lucasa Tilla, koji je za svoju rolu 2018. dobio priznanje Teen Choice Awards i kojega gledatelji znaju iz filma „X-Men: Apocalypse“, svakako treba istaknuti Sandrine Holt, koju smo gledali u sporednim ulogama hvaljenih serija poput „Kuća od karata“, „Fear the Walking Dead“, „Mr. Robot“, „Homeland“ i drugih, a zapažena je njezina interpretacija detektivke Cheung u filmu „Terminator: Genisys“ te Georgea Eadsa, forenzičara Nicka Stokesa iz serije „CSI“. Njima uz bok igraju i Justin Hires („21 Jump Street“) i Tristin Mays („Vampirski dnevnici“, „Supergirl“). Gostujuće uloge imaju Daniel Dae Kim i Grace Park iz popularne serije „Hawaii Five-0“, koja se također prikazuje na RTL2. Redatelj i producent serije James Wan diljem svijeta poznat je po filmovima „Slagalica strave“ i „Brzi i žestoki 7“, a uz projekt je od samih početaka. Serija „MacGyver“ iz 1985. godine postala je neosporan dio svojevrsne pop kulture, primjerice, „Saturday Night Live“ osmislio je parodiju na seriju nazvavši je „MacGruber“, u „Simpsonima“ Margine sestre, Patty i Selma, opsjednute su MacGyverom, a serija „Mytbusters“ na Discovery Channelu o razbijanju mitova prikazala je svoj „MacGyver specijal“ u kojem su testirali nekolicinu taktika kojima se Mac služi... Akcijske avanture genijalnog Maca obožavatelji su zavoljeli još u prošlom stoljeću, a sad će moći nastaviti uživati u novim avanturama fantastičnog tajnog agenta koji od najobičnijih materijala koje nađe u blizini kreira rješenja koja ga spašavaju iz neprilika.

Fotografije

MacGyverMacGyverMacGyverMacGyverMacGyverMacGyverMacGyver

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.