SADRžAJ

Dojmljive i za hrvatsku publiku neobično zanimljive slovenske priče govore o troje iznimno snažnih ljudi koji unatoč svim nevoljama koje su ih zadesile pronalaze smisao u svakom novom danu.
Franjo je umirovljenik kojeg su prije dvije godine otkrili casting agenti; od tada je snimio više od 200 reklama, serija i filmova. Iako nema motor, Franjo je biker entuzijast, a u grubom muškom društvu dobro se drži budući da ne pije pivo. Alkoholizam ga je stajao braka...
Veselka je ponosna nositeljica olimpijskoga odličja; igre u Riju bile su za nju posebno znakovite. Upravo na godišnjicu svoga stradanja, kada ju je bivši dečko na željezničkoj stanici u rodnom Kninu ostavio u invalidskim kolicima za cijeli život, ona je osvojila zlatnu medalju za Sloveniju i to u streljaštvu.
Payman je već bio izbjeglica prije no što je stigao u Sloveniju. Prvi je put napustio Iran radi svoje vjere; on pripada Bahá'í svijetu, nezavisnoj religiji koja je u Iranu zabranjena. Azil je dobio u SAD-u gdje je počeo raditi kao komičar oštro kritizirajući situaciju u Iranu. No, nekoliko godina kasnije preko interneta je upoznao djevojku radi koje se odlučio vratiti u rodni Iran. Uhićen je već u zračnoj luci i zatvoren. Po izlasku iz zatvora Payman je napustio Iran i putem "balkanske rute" završio u Sloveniji gdje počinje novi život.
Pod redateljskom palicom talentiranog Jerneja Kasteleca, film je producirao Janez J. Kovačič, RTV Slovenija, izvršni je producent serijala Erik Hogenboom iz Nizozemske, HRT urednica Daniela Draštata.

Fotografije

City Folk 2017: LjubljanaCity Folk 2017: Ljubljana

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.