Ocjena korisnika: 8/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Dokumentarna serija Turska - prekrasna raznolikost u pet epizoda vodi nas na putovanje od Bospora, preko Mramornoga mora pa niz obalu Sredozemnog mora. Zatim se okrećemo prema središnjoj Turskoj i putujemo duž granica sa Sirijom i Irakom u istočnu Anatoliju, a usput ćemo se odmoriti na obalama čarobnoga jezera Van. Od jezera Van putujemo dalje prema Crnome moru, kroz armenska i gruzijska granična područja, da bismo naposljetku stigli u Istanbul, u kojem će završiti naše jedinstveno putovanje od jugoistočne Europe do zapadne Azije.
Ovo putovanje po dvama kontinentima uključuje i uzbudljive susrete s ljudima koji nam se čine bliskima, a ipak stranima, i koji se katkad doimaju kao da su iz nekog posve drugog svijeta. Mnoge regije koje ćemo posjetiti zadivljuju i očaravaju posjetitelje zahvaljujući svojim jedinstvenim prirodnim i obrađenim krajolicima. Saznat ćemo ponešto o burnoj povijesti naroda Turske, koja je i vidljiva i opipljiva kamo god pođete. Smireno i bez žurbe promotrit ćemo detalje, ne zaboravljajući pritom cjelokupnu sliku, te ćemo otkriti zemlju čija impresivna raznolikost još nikad nije na ovakav način prikazana na televiziji.
Turska je privlačna i po tome što je zemlja velikih kontrasta. To se vidi čim izađete iz grada: s jedne su strane ljupka obalna područja s gotovo tropskom klimom, a s druge divlja priroda u unutrašnjosti. S jedne su strane moderni gradovi, a s druge arheološki lokaliteti stari tisuće godina. Na zapadu su ljudi koji se spremno okreću budućnosti, a na istoku nomadska plemena. Serija autorica Sabine Howe, Claudije Wallbrecht i Nadje Frenz sagledava Tursku, zemlju gospodarskih čuda, te je pokazuje u novom svjetlu, uključujući fascinantne snimke iz zraka u visokoj definiciji.
Produkcija: Vincent TV, arte

Fotografije

Turska - predivna raznolikost: Obala Sredozemnog moraTurska - predivna raznolikost: Obala Sredozemnog moraTurska - predivna raznolikost: Obala Sredozemnog moraTurska - predivna raznolikost: Obala Sredozemnog moraTurska - predivna raznolikost: Obala Sredozemnog mora

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.