poster

Kulturni dnevnik

Kulturni dnevnik (2015)

informativni | Srbija

SADRžAJ

Gost Kulturnog dnevnika je Dragan Lakićević Lakas autor knjige "Portret političara u mladosti". Knjiga nam opisuje put kojim su autor i njegov prijatelj i književni junak Zoran Đinđić zejedno prešli, dok nijedan od njih nije znao kuda će ih taj put odvesti.
"Kreativna Srbija: budućnost je kreativna" je naziv Konferencije održane u Jugoslovenskoj kinoteci. U Galeriji "Haos" je otvorena izložba crteža na kojoj je predstavljen opus konzervatora i restauratora Ivanke Živković, a u Galeriji SKC na Novom Beogradu izložba crteža Pavla Maksimovića. U Kučevu je otvorena prva Galerija savremene umetnosti, a u Jugoslovenskoj kinoteci je počela Nedelja irskog filma. "Službeni glasnik" je, u ediciji "Koreni", promovisao šest knjiga o Kosovu. U Parizu je otvorena izložba slika japanskog umetnika Leonarda Fuđite. U Muzeju u Filadelfiji je došlo do incidenta kada je jedan Amerikanac sa kineske izložbe ukrao deo skulpture koja je stara 8000 godina.
Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom program, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik, a reprizira sutradan, na Prvom programu, u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Fotografije

Kulturni dnevnikKulturni dnevnik

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.