SADRžAJ

Grupa The Prodigy u Srbiji ima poseban status. Domaća publika ih obožava, baš kao i oni njih, ali ovaj odnos ne dolazi niotkuda. The Prodigy su, naime, prvi strani bend koji je 1995. godine, osam dana pre potpisivanja Dejtonskog sporazuma, dok je rat još uvek zvanično trajao, a neposredno nakon sankcija, u okviru svoje svetske turneje kada su bili u vrhuncu slave posetio Beograd. Tog 8. decembra 1995. godine, u današnjoj hali Aleksandar Nikolić, nekadašnjem Pioniru, zabeležen je rekordan broj posetilaca koji nije prevaziđen ni dan danas.
Dok je celokupna Srbija bila u medijskom i političkom mraku, izopštena u potpunosti od sveta, a mladi u Srbiji izopšteni od same države bez ikakve nade u bolje sutra, The Prodigy su održavali koncert koji je mnogim generacijama naše zemlje bio životna prekretnica, čime su stekli kultni status. Ovaj događaj je na kulturnom nivou prošao potpuno ispod radara ljudima iz političkog života, a mladima u Srbiji je ulio nadu u bolje sutra.
Tokom revolucije u Kijevu 2014. godine mnogi mladi ljudi su ostali bez posla. Kriza u koju je zemlja upala je neke inspirisala da stvore nešto novo - prostor u kome će se osećati slobodnim. Tako je nastala "CXEMA" - rejv žurka koja je oživela Ukrajinsku andergraund
Medijska onlajn platforma "Vice" (www.vice.com/rs) postigla je veliki uspeh u Srbiji, a deo njihovog bogatog sadržaja pratiti i na Prvoj srpskoj televiziji.
Srbija je 36. zemlja u kojoj kompanija VICE medija pokrenula lokalnu verziju svoje platforme, koja je odavno postala sinonim za istraživačko novinarstvo za nove generacije širom sveta.
"Činjenica da se VICE svuda u svetu obraća internet publici čini ga izborom mlađe populacije, onih koji žele vesti koje provociraju, pogledaju drugačije dokumentarne snimke i filmove i vide stvarnost kakva jeste", rečeno je u VICE
Nastao je 1994. u Kanadi kao pank magazin, da bi u narednih 20 godina izrastao u multimedijalnu mrežu u čijem su sastavu digitalni kanali, televizijski i filmski studio i izdavačka kuća.
VICE je u Srbiju stigao posredstvom Antena Grupe, internacionalne medijske grupacije sa sedištem u Grčkoj.

Fotografije

ViceViceViceViceViceViceViceViceViceViceViceViceViceViceViceViceViceViceViceVice

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.