Ocjena korisnika: 10/10

SEZONA: 2

EPIZODA: 2

SADRžAJ

Svi zahtjevaju da ih se poštuje.
Godina je 1956. Obitelj Forterbracci iz Masclucije, na Siciliji, odluči nastaviti život na sjeveru Italije. Prodaju svu svoju zemlju i kreću put Torina. Otac obitelji, Pasquale (Gerardo Amato), pošten je i strpljiv čovjek, koji bi možda ostao živjeti od zemlje da nije bilo supruge Ersilije (Virna Lisi), ponosne i ambiciozne žene, koja se nada da ih u novom mjestu čeka lijepa budućnost. Ersilia, koja je jedva dočekala napredniju sredinu, nakon dvadeset godina, nada se da će ovom promjenom stići i oslobođenje koje je toliko željela, ako ne za nju, barem za njezina dva sina, Tonija (Gabriel Garko) i Santija (Giuseppe Zeno). Iako braća, Tonio i Santi su vrlo različiti, drugačije se privikavaju novom okruženju. Santi je sramežljiv, introvert željezne volje. Pohađa večernju školu jer vjeruje u obrazovanje i moć koju ono pruža. S druge strane, Tonio je strastven, lako mijenja raspoloženja, nestrpljiv je i sve želi istog trena, uvjeren da su čast i poštenje jedine vrijednosti koje se isplati čuvati po svaku cijenu. S takvim stavom Tonio postane vođa društva u kvartu, no kada stvari krenu svojim tijekom, jasno je da će sudbina podijeliti karte.
Bez sumnje Pitanje časti jedna je od najupečatljivijih talijanskih TV serija posljednjih desetak godina. Priča je to o obitelji koja u potrazi za boljim životom s juga Italije odlazi u Torino, no tamo ih dočekuju poroci velikog grada, mafija koja vlada kvartom, ljudi koji žele vlast i traže poštovanje ne birajući sredstva pa tragedija uskoro pogađa obitelj. Braća Tonio i Santi biraju svoj put te se uskoro nađu na suprotnim stranama zakona. Osveta će ponuditi poznati zaplet, no ono što seriju razlikuje od sličnih su upravo emotivni nastupi talijanskih zvijezda. Posebno je upečatljiv Gabriel Garko kao Tonio, ali i niz drugih proslavljenih, velikih glumačkih imena poput Virne Lisi, Giancarla Gianninija, Erica Robertsa, Paula Sorvina, Bo Derek, u ovoj uvjerljivoj seriji, koja izgleda i djeluje vrlo stvarno.

Fotografije

Pitanje častiPitanje častiPitanje častiPitanje časti

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.