Ocjena korisnika: 9.5/10
(2 glasa)

SEZONA: 2

EPIZODA: 1 - O POČECIMA I RASTANCIMA

SADRžAJ

Serija donosi šaroliki bolnički svijet iz perspektive sposobne, odlučne i borbene medicinske sestre Betty, koja kaže što misli i čini što kaže. Pratimo je kroz stresnu kliničku svakodnevicu, njezine privatne peripetije, ženske razgovore u sestrinskoj sobi, kao i u potrazi za velikom srećom. Bolesnički slučajevi sežu od dramatičnih, preko uzbudljivih, do žalosnih, katkad ispripovijedani s mnogo humora, a uvijek s mnogo topline. Pritom je često dijagnoza liječnika dr. Behringa jedno, a dijagnoza suosjećajne glavne sestre Betty drugo.
U drugoj sezoni serije pojavljuje se prof. Wehmann kao novi predstojnik odjela, koji ima neke tajne i umnogome će utjecati na život medicinskih sestara Betty i Lizzy. Osim toga, Betty i dr. Behring morat će odlučiti kako dalje nakon njihova poljupca na samom kraju prve sezone. S druge strane, Talula i Lizzy točno znaju što hoće, a to je da opet žive u stambenoj komuni s Betty. A to zna i specijalizant Lewandowski. Naime, želi mjesto dr. Helene von Arnstett jer njegova specijalizacija ubrzo istječe, a on je dulje u Karlovoj klinici od nje. Helenu pak osobito privlači neki kolega. A Mechthild se mora nositi s problemima u svom privatnom životu. Sva sreća što Safi ima vremena i razumijevanja za sve kliničko osoblje.
Scenaristi serije su: Klaus Rohne, Iris Kobler, Arnd Mayer, Claudila Matschulla, Peter Strotmann i Mandy Cankaya, a redatelji: Sabine Bernardi, Joseph Orr, Nico Zingelmann i Ulrike Hamacher.
Novi predstojnik Odjela za prijam, prof. Wehmann, zanima se za Betty, koja je još zaokupljena dr. Behringom i ne zna si objasniti njegovo hladno ponašanje nakon njihova poljupca. U bolnicu je dovezen Clemens Heller s rakom u terminalnom stadiju. On je svjestan svoga stanja pa odbija liječenje jer želi na miru umrijeti, no njegova žena Erika zaklinje ga neka se ne predaje. Dr. Behring reagira krajnje emocionalno i odvlači Eriku iz muževe sobe. Betty je začuđena tom reakcijom i u razgovoru s njim doznaje tragičnu tajnu iz njegove prošlosti. Betty se pomirila s Lizzy, ali još se nije vratila u zajednički stan. U novom je stanu usamljena, a i Talula priželjkuje Bettyn povratak pa smišlja kako bi se to moglo ostvariti. Talula uspijeva mladu pacijenticu osloboditi problema s plućima, a Lizzy uviđa da za posjet bolnici, uz bolest, postoje i drugi razlozi.

Fotografije

Betty i njezine dijagnozeBetty i njezine dijagnozeBetty i njezine dijagnozeBetty i njezine dijagnozeBetty i njezine dijagnozeBetty i njezine dijagnozeBetty i njezine dijagnozeBetty i njezine dijagnozeBetty i njezine dijagnozeBetty i njezine dijagnozeBetty i njezine dijagnozeBetty i njezine dijagnozeBetty i njezine dijagnozeBetty i njezine dijagnozeBetty i njezine dijagnozeBetty i njezine dijagnozeBetty i njezine dijagnozeBetty i njezine dijagnozeBetty i njezine dijagnozeBetty i njezine dijagnoze

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.