SADRŽAJ

Gost je Žaklina Ratković, viši kustos MSU, autor izložbe "Ishodište matrice: Prilozi za istoriju Zbirke inostrane grafike i crteža Muzeja savremene umetnosti" koja se od 14. februara održava u Galeriji - Legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića.
Povodom početka emitovanja serije "Nemanjići - rađanje kraljevine" u Radio-televiziji Srbije održana je konferencija za medije i otvorena je reprezentativna izložba koja vizuelno publici približava to doba naše srednjovekovne istorije.
Razgovarali smo i sa dobitnikom književne nagrade "Izviiskra Njegoševa" koja se od 2007. godine dodeljuje bijenalno.
Vodimo vas i u "Srećnu galeriju" u SKC na izložbu radova iz najnovijih albuma strip serijala "Linija fronta - Prvi svetski rat 1914-1918".
Otkrivamo i ko su dobitnici domaćih priznanja "Muzika klasika" koje se od 2010. dodeljuje za doprinos razvoju i negovanju muzičke kulture u Srbiji.
Predstavljamo i najnoviji film "Duša i krv" o jednom od najkontroverznijih i najobrazovanijih slikara, Mikelanđelu Karavađu. Urađen je u najsavremenijoj tehnici u 8k rezoluciji, a od 19. februara je na repertoaru u italijanskim bioskopima.
Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Fotografije

Kulturni dnevnik
PREPORUKE
 • U ime kralja (2007)

  Danas
  image
  Smještena u kraljevstvo Ehb, radnja prati čovjeka zvanog Farmer (Jason Statham). Kad njegova žena Solana (Claire Forlani) i njegov sin odu prodavati povrće u grad...
 • Deseta postrojba s Navaronea (1978)

  Danas
  image
  Za vrijeme najtežih bitki u Drugome svjetskom ratu, dok Hitlerove trupe polako osvajaju sve veći dio Europe, američki poručnik Mike Barnsby (Harrison Ford) ima...
 • Kula Tmine (2017)

  Danas
  image
  Temeljen na knjiškom bestseler serijalu Stephena Kinga. Posljednji Revolveraš, Roland, zatočen je u vječnoj borbi s Čovjekom u Crnom, odlučan da ga spriječi u...
 • Top gun (1986)

  Danas
  image
  Akcijski film o neustrašivom vojnom pilotu sklonom, opasnim pothvatima; film koji je proslavio Toma Cruisea, jedan od najvećih hitova osamdesetih, film koji i...
TOP LISTE

Prijavi se