poster

Kulturni dnevnik

Kulturni dnevnik (2015)

informativni | Srbija

SADRžAJ

Gost je Žaklina Ratković, viši kustos MSU, autor izložbe "Ishodište matrice: Prilozi za istoriju Zbirke inostrane grafike i crteža Muzeja savremene umetnosti" koja se od 14. februara održava u Galeriji - Legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića.
Povodom početka emitovanja serije "Nemanjići - rađanje kraljevine" u Radio-televiziji Srbije održana je konferencija za medije i otvorena je reprezentativna izložba koja vizuelno publici približava to doba naše srednjovekovne istorije.
Razgovarali smo i sa dobitnikom književne nagrade "Izviiskra Njegoševa" koja se od 2007. godine dodeljuje bijenalno.
Vodimo vas i u "Srećnu galeriju" u SKC na izložbu radova iz najnovijih albuma strip serijala "Linija fronta - Prvi svetski rat 1914-1918".
Otkrivamo i ko su dobitnici domaćih priznanja "Muzika klasika" koje se od 2010. dodeljuje za doprinos razvoju i negovanju muzičke kulture u Srbiji.
Predstavljamo i najnoviji film "Duša i krv" o jednom od najkontroverznijih i najobrazovanijih slikara, Mikelanđelu Karavađu. Urađen je u najsavremenijoj tehnici u 8k rezoluciji, a od 19. februara je na repertoaru u italijanskim bioskopima.
Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Fotografije

Kulturni dnevnikKulturni dnevnik

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Vremenska prognoza

    image
    Meteorolozi Nove BH će gledateljima pružiti najvažnije informacije o vremenskim prilikama u svakom dijelu Bosne i Hercegovine, po općeprihvaćenom i dobro...
  • Infotop BH

    image
    Najvažnije vesti iz Bosne i Hercegovine, regiona i sveta...
  • arte Journal (1998)

    image
    Tägliche Nachrichtensendung des deutsch-französischen Kulturkanals Arte, die das aktuelle Tagesgeschehen aufbereitet und dabei versucht, die klassische Trennung...
  • Jutarnji program

    image
    Jutarnji program.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.