SADRŽAJ

Gost Kulturnog dnevnika je Dejvid Noris profesor na Katedri za slavistiku Univerziteta u Notingemu, autor knjiga "Balkanski mit-pitanja identiteta", "Beograd" i "Duhovi kruže Srbijom".
U Muzeju primenjene umetnosti otvorena je izložba bračno-umetničkog para iz Rijeke, scenografa Doriana Sokolića i kostimografkinje Ružice Nenadović-Sokolić. Postavka "Iza portala" predstavlja više od 50 godina plodnog stvaralaštva riječkih umetnika, koji su saradnju na scenografiji i kostimima pozorišnih predstava počeli još u studenskim danima na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu.
U okviru redovne prakse, podrške mladima, Galerija Haos predstavila je jedan zanimljiv postupak i pristup crtežu koji praktikuje umetnik mlađe generacije Aleksandar V. Branković.
U Narodnom pozorištu u Beogradu gostovalo je Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada sa autorskim projektom Andraša Urbana "Čas anatomije" koji je nastao po istpoimenom čuvenom delu Danila Kiša.
U Skupštini grada održan je koncert pijaniste Ivana Bašića, dobitnika nagrade "Nevena Popović" koju dodeljuje Fakultet muzičke umetnosti.
Rod Stjuart svakako je jedan od najvećih šoumena i autora u istoriji popularne muzike, a na koncertima priređuje nezaboravnu zabavu. Da li je tako bilo i na koncertu održanom u Zagrebu reč kritike ima rok kritičar Ivan Ivačković.
U Londonu je izložen portret nigerijske princeze koji je pre 40 godina nestao sa izložbe u Lagosu, a nedavno je pronađen u jednom londonskom stanu. To otkriće je izazvalo izuzetno interesovanje jer je reč o remek delu jednog od najznačajnijih slikara Nigerije - začetniku savremenog slikarstva u Africi. Slika će biti na aukciji organizovanoj na liniji Lagos - London početkom marta.

Fotografije

Kulturni dnevnik
PREPORUKE
 • Jack Hunter i rajska zvijezda (2009)

  Danas
  image
  Jack Hunter dozna da je ‘Rajska zvijezda’ možda u Turskoj. Njihov najbolji trag je Armenac Antaki čiji je sin Fuad išao s Nadijom u školu. Littman ubije Armenca....
 • Ninja kornjače 3 (1993)

  Danas
  image
  Ove kornjače nisu poznate po sporosti, one su stripovski junaci koji još jednom oživljavaju na malim ekranima i vraćaju se kroz vrijeme u 17. stoljeće, u Japan....
 • Nemoguća misija: Protokol Duh (2011)

  Danas
  image
  Dvostruki dobitnik Oscara Brad Bird, zajedno s producentima Tomom Cruiseom i J.J. Abramsom, režira akcijom nabijenu špijunsku avanturu "NEMOGUĆA MISIJA - PROTOKOL...
 • Točka ključanja (1993)

  Danas
  image
  Odlučni Jimmy Mercer (W. Snipes) sposobni je losandželeski detektiv koji jedne večeri, dok s partnerom Bradyjem (D. Hedaya) nadzire mladog kriminalca Ronnieja (V....
TOP LISTE

Prijavi se